reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Odnośnie pieluszek Pampers znalazłam coś takiego Pieluszki Pampers Premium Care - jednorazowe pieluchy dla dzieci - Pampers.pl
Wymyśliłam tak z pieluszkami - kupię po trochu tych najbardziej polecanych marek tj. Pampers w dwóch rodzajach, Huggies, Happy i Rossman i zobaczę które mi podejdą najbardziej. Teraz tylko temat chusteczek do wycierania. Macie może jakieś typy ?

Ostatnia edycja:
reklama
ja kupilam bella neborn bo maja dziurke na pempek

sasiadki odradzały mi pampersy ponoc z belli rosmanna sa znacznie fajniejsze i tansze :) no ale zobaczymy w praniu

nie oszukujmy sie tak czy siak musimy wydac na pieluchowanie okolo 5 000 zł (tak gdzies czytałam)

5 tys w tą czy we wtą juz nie zrobia na mnie wrazenie w porownaniu z tym ile jeszcze wydamy przez najblizsze 18 lat ;)

ja kupilam bella neborn bo maja dziurke na pempek

sasiadki odradzały mi pampersy ponoc z belli rosmanna sa znacznie fajniejsze i tansze :) no ale zobaczymy w praniu

nie oszukujmy sie tak czy siak musimy wydac na pieluchowanie okolo 5 000 zł (tak gdzies czytałam)

5 tys w tą czy we wtą juz nie zrobia na mnie wrazenie w porownaniu z tym ile jeszcze wydamy przez najblizsze 18 lat ;)

ironia zgadzam się, po prostu trzeba sie z tym liczyć
a czym dzieci większe, tym "droższe" ;-)

Wchodze na mój ulubiony wątek...on zawsze poprawia mi humor ;-):tak:

Mysia, szczerze przyznam że nie mam pojęcia dlaczego TT ma dwa rodzje butelek :baffled: Ogólnie antykolkową butelką ja znam tą bez rurki.. I takowej używałam (używam nadal). Jednak TT wprowadziło tą z rurką, po kiego grzyba nie mam pojęcia :no: Wydaje mi się że chciał iść w ślady DrBrowna (tamte butelki mają rurki):sorry:
Mi tłumaczono - to że TT jest antykolkowa ma świadczyć ten wywietrznik w smoczku (taka dziutka która ułatwia odprowadzenie powietrza).
Czy rurka daje coś dodatkowego? Nie mam pojęcia.. Może by trzeba było napisać bezpośrednio do producenta TT :tak:

Blusia, ta poduszka klin to dobry wybór :tak:Nie tylko pomocna przy katarze, ale również podczas ulewania.
Ja niestety przy Marcelu dałam ciała i jej nie kupiłam, potem jak się dzidzia urodziła to już mi się nie chciało latać po sklepach.
Patentem jaki wymyśliłam to wkładanie grubaśnych książek pod nóżki łóżeczka (nóżki te z przodu, u wezgłowia).

Ironia, ciężko mi doradzić coś o tetrze. Ja nie używałam choć rodzina mnie namawiała gdy Marcel się odparzył (zaraz po porodzie schodziła mu skórka z ciałka - normalna rzecz, do tego doszło uczulenie na Huggies). Poradziłam sobie bez tetry - po prostu częściej zmieniałam pampersy...

Ja-zolza, sudocrem to było najgorsze badziewie z jakim miałam do czynienia :wściekła/y::wściekła/y:
Marcel po tym miał jeszcze gorszą skóre! Nic nam nie pomogło. Osobiście nie polecam tego produktu :no:
U nas rewelacyjnie sprawdził się Bepanthen, a na gorsze zmiany Nivea przeciw odparzeniom.
i83466_niveakremnaodparzenia.jpg

Katamisz, piękne ciuszki :tak:

Forever, nie kupuj różnych pieluch różnych firm :no:
Ja taki błąd zrobiłam przy Marcelu. Dodatkowo kupiłam różne chusteczki (różnych firm) do wycierania.
Marcela uczuliło coś (stawiam na Huggies), doszła schodząca skórka ta zaraz po narodzinach i tylko kłopotu sobie narobiłam:-:)-(
Trzymaj się jednej firmy, jak zobaczysz że coś się dzieje - a będziesz pewna że to nie jest wina tego że np zbyt długo w sikach czy kupce leżało - to wtedy nawet męża do sklepu wyślesz po jakieś jedno opakowanie.
Chusteczki możesz przetestować na sobie - np do zmywania makijażu, zobaczysz które są mokre, mają przyjemny dla Ciebie zapach. Mi generalnie nie podeszło nic z Huggies!

Ostatnia edycja:
barmanka mnie koleżanki - mamy polecały pieluszki tylko pampers, ich dzieci po innych miały uczulenie...
A co to chusteczek to tak samo na początek sensitive a później normalne pampers.
Nawet nie wiem ile kosztują np. chusteczki huggies za paczkę?
może ty coś wiesz i doradzisz?

Ja-zolza, sudocrem to było najgorsze badziewie z jakim miałam do czynienia :wściekła/y::wściekła/y:
Marcel po tym miał jeszcze gorszą skóre! Nic nam nie pomogło. Osobiście nie polecam tego produktu :no:
U nas rewelacyjnie sprawdził się Bepanthen, a na gorsze zmiany Nivea przeciw odparzeniom.

Zakładam, że Twój synuś był uczulony na jakiś składnik Sudocremu. Ja naprawdę go polecam na podstawie obserwacji dzieciaczków u siebie na oddziale, moja ciocia też stosowała go dla swoich dzieci. Tak więc przekrój jest spory. Ale wiadomo, że każde dzieciątko ma inną skórę i to, co zbawienne dla jednego - drugiemu może szkodzić. Nie mniej jednak, podtrzymuję moją opinie na temat tego kremu. Swojemu maluchowi kupie mały pojemniczek, żeby sprawdzić, jak na niego będzie działał i w zależności od wyników "doświadczenia" ;-) zdecyduję, co dalej.

barmanka mnie koleżanki - mamy polecały pieluszki tylko pampers, ich dzieci po innych miały uczulenie...
A co to chusteczek to tak samo na początek sensitive a później normalne pampers.
Nawet nie wiem ile kosztują np. chusteczki huggies za paczkę?
może ty coś wiesz i doradzisz?

Kati, musisz sprawdzić, co będzie odpowiednie dla Twojego dziecka - są maluszki, które uczulają pieluszki pampersa, a są i takie, którym odpowiada tylko ta firma. Wszystko zależy od predyspozycji Twojego malucha. Nie polecam kupowania na zapas.

reklama
Do góry