aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
zgadza sie, rece opadają, a mnie to uz podwójnieA co do wydatków na dziecko lepiej ich nie liczyć bo ręcę opadną.....
wydaje mi sie ze nie ma chyba ze przez 2 lata cos sie zmienilo. Ale pisz eto tylko w przedziale tym mniejszym wagowo tak gdzies do ok 12 kg bo Jula zostala odpieluchowana w wieky 2 lat, moze jest taki podzial ew. dla wiekszych, cieższych dzieciI jeszcze jedno, czy jest podział na męskie i żeńskie pieluszki...bo szczerze powiem jeszcze się nie przyglądałam :-)
ja tez tak robilam:-)Patentem jaki wymyśliłam to wkładanie grubaśnych książek pod nóżki łóżeczka (nóżki te z przodu, u wezgłowia).
Co do pieluch-pampersow to nie wiem jeszcze jakie bede kupowac. Przy Julce przetestowalam wiekszosc: Pampersy, Huggisy 2 rodzaje (zielone i niebieskie, tych nie polecam), Bella (to byly pierwsze), Biedronkowe, rossmana i w sumie wszystkie byly ok, jednak najczesciej kupowalam rossmanna babydream (cena atrakcujna i jakosc jak dla mnie dobra), Huggisy (zielone z serią Kubusia puchatka, z tego co pamietam fajne mialy zapiecia, długie) Bella (maja w srodku woreczki na zuzyte sztuki, nie pamietam jednak jak to bylo w tych neebornach z dziura na pepek). Co do chusteczek to fajne pampersa, bella happy, rossman babydream, dzidzius i chyba z biedrony tez byly ok, Huggisy natomiast jak dla mnie do du.py - bardzo twrade i sztywne.
Jako przeciwniczka podgrzewaczy do butelek, uwazajac ich zakup jako zbedny wydatek dzis poczynilam zakup takowego. Kupiłam chicco z adapterem samochodowym coby malcom mozna bylo w trasie rowniez jakies jedzonko przygotowac. Coz kobieta zmienna jest, a tak sie zazekałam