reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy na zakupy ;)

A co do wydatków na dziecko lepiej ich nie liczyć bo ręcę opadną.....:baffled:
zgadza sie, rece opadają, a mnie to uz podwójnie:-D

I jeszcze jedno, czy jest podział na męskie i żeńskie pieluszki...bo szczerze powiem jeszcze się nie przyglądałam :-)
wydaje mi sie ze nie ma chyba ze przez 2 lata cos sie zmienilo. Ale pisz eto tylko w przedziale tym mniejszym wagowo tak gdzies do ok 12 kg bo Jula zostala odpieluchowana w wieky 2 lat, moze jest taki podzial ew. dla wiekszych, cieższych dzieci

Patentem jaki wymyśliłam to wkładanie grubaśnych książek pod nóżki łóżeczka (nóżki te z przodu, u wezgłowia).
ja tez tak robilam:-)

Co do pieluch-pampersow to nie wiem jeszcze jakie bede kupowac. Przy Julce przetestowalam wiekszosc: Pampersy, Huggisy 2 rodzaje (zielone i niebieskie, tych nie polecam), Bella (to byly pierwsze), Biedronkowe, rossmana i w sumie wszystkie byly ok, jednak najczesciej kupowalam rossmanna babydream (cena atrakcujna i jakosc jak dla mnie dobra), Huggisy (zielone z serią Kubusia puchatka, z tego co pamietam fajne mialy zapiecia, długie) Bella (maja w srodku woreczki na zuzyte sztuki, nie pamietam jednak jak to bylo w tych neebornach z dziura na pepek). Co do chusteczek to fajne pampersa, bella happy, rossman babydream, dzidzius i chyba z biedrony tez byly ok, Huggisy natomiast jak dla mnie do du.py - bardzo twrade i sztywne.

Jako przeciwniczka podgrzewaczy do butelek, uwazajac ich zakup jako zbedny wydatek dzis poczynilam zakup takowego:-D. Kupiłam chicco z adapterem samochodowym coby malcom mozna bylo w trasie rowniez jakies jedzonko przygotowac:-D. Coz kobieta zmienna jest, a tak sie zazekałam:-p

reklama
Ja się chyba nastawię odnośnie pieluch na Rossmana - mam w sumie niedaleko autem a i na spacer z wózkiem można iść - a na sam początek na Bellę Happy z wycięciem na pępek. Jeśli się Młodej nie spodoba to "wejdziemy" na wyższą półkę. Chusteczki jeszcze nie wiem. Robiąc rekonesans pieluchowy w internecie i Rossmanie zauważyłam, że dla większych dzieci są pieluchy z podziałem na dziewczęce i chłopięce - Pampersa tylko widziałam takowe.
Aaga 1407 - z Twojego wpisu wynika, że zamierzasz dużo podróżować z maluchami :-) Adapter, adapterem, ale rozumiem że "normalnie" też mozna podłączyć? Ja też mam mieć podgrzewacz Chicco ale wiem, że butelki Aventa do niego nie wchodzą ale słoiczki już tak :confused: Niby prosta rzecz - po prostu dziura - ale w ten sposób firmy zmuszają do kupna ich produktów.
Oglądaliśmy też może autko i chyba niestety nie mam Isofixa :-(

A ja kupiłam już jedną paczkę pieluch ostatnio jak byłam w tesco bo były takie ładne w misie kolorowe i kaczki i takie oddychające z zapięciem na rzep.Fajne więc wzięłam na próbę.W paczce jest 80 szt a kosztowały 26,99.

:-D jesteś cudna :-)

Jako przeciwniczka podgrzewaczy do butelek, uwazajac ich zakup jako zbedny wydatek dzis poczynilam zakup takowego:-D.

ha ha, dobre :-)
A mi mama kupiła taki fajny z krową [bo ja mam w domu mnóstwo rzeczy z krowami]
Zrobię fotkę, to wstawię :-)

:-D jesteś cudna :-)
:-D dzięki...ale wiesz jakie fajne te pieluszki!!Pierwszy raz widziałam takie ładne pieluszki ,które zachęciły mnie swoim wyglądem i dodatkowym atutem była ich cena :tak:

ha ha, dobre :-)
A mi mama kupiła taki fajny z krową [bo ja mam w domu mnóstwo rzeczy z krowami]
Zrobię fotkę, to wstawię :-)

Wiem jaki.Z firmy HB z tego co pamiętam...Krowa jest boska!!

Ostatnia edycja:
U mnie o tyle trudniej, że będę musiała sama po wszystko skakać.:-(
a dlaczego? :-( przepraszam, być może pisałaś na ogólnym...ale ja niestety nie doczytałam. Jeśli nie chcesz nie odpisuj ;-):no:
Cod o pępuszka. Mi tutaj położna pokazała jak podwijać pieluszkę na brzuszku by odsłonić pępuszek. Od innych mamuś wiem jeszcze że można wyciąć nożyczkami odpowiednią dziurkę na pępek i po sprawie. A tak z ciekawości zapytam - te pieluszki ze specjalnym wycięciem są w takiej samej cenie jak te "normalne"?:sorry:

Doris, jeśli chodzi o normalne pieluszki to nie ma podziały na dziewczynki - chłopcy. :no:Taki podział widziałam tylko w takich pieluchomajtkach (gdy uczysz dziecko sikać do nocnika):tak:, ale czy ten podział ma na celu inną chłonność pieluszki (inną dla dziewczynek a inną dla chłopców) to nie wiem, nie przyglądałam się im jeszcze... :dry:Wiem że na pieluszkach są inne obrazki - odpowiednie dla dziewczynek i dla chłopców.
Co do rodzajów Pampers. Fakt jest ich sporo..:shocked2: Najlepiej przetestować na sobie, znaczy się na dziecku. Ja używam Baby Dry:tak:. Podobno dobre są też Active Baby, jednak u nas rzadko kiedy są one w promocji, a regularnej cenie wychodzą dość drogo.:-(

Aaga, a powiedz mi jak wygląda takie podgrzewanie w samochodzie? Do niego trzeba normalnie nalać wody?:confused:

Ja na takie wyjazdy, czy też podróże samolotem radziłam sobie z małym termosem ;-)Wlewałam do niego wrzątek, plus do tego w zapasową butelkę lałam chłodną przegotowaną wodę i potem jak była potrzeba to mieszałam wodę. W samolocie np była możliwość skorzystania z mikrofali - więc np w taki sposób podgrzewaliśmy wodę na mleczko.

Forever, ja w Polsce mam podgrzewacz Avent (tutaj mam TT), butelki jakich używam to TT. TT wejdą do Aventa jednak nie ma w podgrzewaczu tylu luzu jak w przypadku podgrzewacza TT, jednak Avent spełnia swoje zadanie i spokojnie też można podgrzać butelki. Słoiczki (różnej wielkości, szerokości) wchodzą zarówno do TT jak i Avent.
Dla mnie to jest chore że jakiś producent wypuszcza podgrzewacz na rynek i w nosie ma czy mieszczą się inne butelki, innych firm, czy mieszczą się słoiczki :wściekła/y::wściekła/y:

Doris ja wiem, że są trzy odmiany pampersów. Te w białych opakowaniach są ultra cienkie i mega drogie. W niebieskich są takie zwykłe ze ściągaczami i one często są w różnych promocjach. W pomarańczowym opakowaniu sleep&play nie mają ponoć tych ściągaczy, ale są najtańsze.
Ja używam albo pampersów niebieskich albo huggiesów. Zależy co jest aktualnie w promocji.Huggiesy są troszkę grubsze i sztywniejsze, ale za to tańsze.
Pieluchy gaga (z tesco) miałam kupiłam takie na próbe chyba pakowane po 2 szt za złotówkę i ja nie byłam zadowolona, tak samo z pieluch rossmanowskich. Jedyne z tańszych jakie mogę polecić to dada z biedronki, są sztywne, ale dobre. Ja jednak zawsze poluje na promocje huggiesów, bo wtedy wychodzą nawet taniej niż te dada z biedronki.
Forever ja podgrzewacza nie miałam i uważam go za zbędny wydatek. Dwie rzeczy, które uważam, że są niezastąpione przy dziecku to mikrofalówka (można podgrzacz odpowiednią ilość wody lub mleka do idealnej temperatury) i blender (to dla większego, które je papki)

Ja mam podgrzewacz jakiejś mniej znanej firmy ale jest o tyle dobry że ma kabelek dodatkowy do zapalniczki samochodowej.Normalnie wlewa się odrobinkę wody, chociaż nie jest to konieczne i podłącza pod zapalniczkę.Mleczko było zawsze szybciutko ciepłe.A jak gdzieś jechałam autobusem to też termos z wrzątkiem , mleko w pudełku , butelkę i wodę zimną lub mineralną specjalną dla dzieci.

Co do butelek Avent to dla mnie to porażka.Miałam ich ok 5 sztuk i musiałam znaczyć nakrętki bo jak założyłam nie na tą co trzeba to mleko leciało bokiem jakoś.Tak samo ręczny odciągacz Avent wcale się nie spisał.Raz że słabo odciągał, to był nie szczelny i mleko się lało przez zakrętkę.

Ja się napewno zaopatrze w butelki TT i laktator ręczny też z TT...moja koleżanka ma teraz i jest bardzo zadowolona

reklama
:-D dzięki...ale wiesz jakie fajne te pieluszki!!Pierwszy raz widziałam takie ładne pieluszki ,które zachęciły mnie swoim wyglądem i dodatkowym atutem była ich cena :tak:

Wiem jaki.Z firmy HB z tego co pamiętam...Krowa jest boska!!

Dokładnie, firmy HB - cudna jest :-D

A co do pieluszek - mogę sobie tylko wyobrazić ;-)

Do góry