reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Traschka - niezła kolekcja tylko problematyczna do ogarnięcia przez te rozmiarówki. Mnie czeka podobne zawalenie mieszkania ciuszkami. Ja też będę trzymać w komodzie tylko najbliższe rozmiary.
Ironia - ja właśnie takiego pajacyka na zimę kupiłam dla Młodej, zakładając, że będzie w Mamusię :-D
Ja-Zołza - cieszę się, że upolowaliście koszulki z motocyklem. :-) Czy oliwkowy też się łapie w ramach ulubionych zieleni, bo ja mam właśnie takowy wózek.
Odparzenia pupy - koleżanka mi poleca Linomag tylko grubo trzeba smarować i szybko wychodzą opakowania - jedno na 2 -3 dni. Podała mi adres apteki internetowej gdzie jest prawie 2 zł na tubce taniej i jak się kupuje więcej za jednym zamachem to wychodzi taniej.
A ja cały czas myślę o pieluszkach - i jedno i wielorazowych... Jeśli chodzi o te drugie to nie wiem jak sobie poradzę logistycznie np. wyjazdy bez dostępu do pralki. No i zastanawiam się, ile trzeba mieć zestawów/wkładów ( bo już poczytałam co nieco ) aby w miarę swobodnie funkcjonować. No i czy od razu takiemu maluszkowi np. kwestia pępka. Szczerze powiedziawszy gdybym "ogarnęła" te tematy to nie mówię nie wielorazowym. :-)

reklama
czytałam ze te wielorazowe schna od 8 - 12 godzin :(

fajny wozeczek zołza :)) ale trafiła ci sie okazja :-)
ja sie ociagałam z zamowieniem tego wozka po tym jak zrezygnowalam ze sklepu internetowego ale dzis juz dokonalam platnosci i ostatecznie pomierzylismy wszystko i bedzie ok ;)

Forever, oliwkowy to jeden z moich ulubionych odcieni :-D

Co do Linomagu - jest super, ale wcale nie trzeba nim bardzo grubo smarować! Ja polecam Linomag właśnie do pielęgnacji, ale kiedy już pojawią się odparzenia, polecam Sudocrem - genialnie goi. Kiedy się jednak skórka wygoi, polecam powrót do Linomagu, ze względu na wysuszające działanie Sudocremu.

Tak jak obiecałam wklejam fotki ciuszków dla Was(mam chłopców)jeśli coś którejś do gustu przypadnie niech pisze...Wszystkie ciuszki są w rozmiarach 0-3 i od 3-6 mies...

100_8641.jpg100_8639.jpg100_8638.jpg100_8633.jpg100_8634.jpg100_8635.jpg100_8640.jpg

100_8647.jpg100_8643.jpg100_8644.jpg

Buuu, Katamisz... Teraz, kiedy nie mam pieniędzy??? :'( Genialne te porciaki i ten pajac zielony :-D Ale ja naprawdę nie mogę teraz :/

Jeszcze mam coś takiego...

100_8649.jpg100_8650.jpg100_8653.jpg100_8652.jpg100_8651.jpg

zolza kochana mogę poczekać na kasę i wtedy wyślę...wiem co czujesz u mnie w tym miesiącu też strasznie słabo z kasą.:-(

pewnie ze tak ;)

a co myślicie o tetrach ja chciałam na poczatek w takie upały uzywac troche tetr, ale poczytałam troszke i juz się gubię....mama mnie przekonuje ze to dobre bo w pieluszce sie dziecko zaparzy...ale tetry nie wchłoną siku ani kupki tak jam pampersy...

nie wiem juz co o tym mysleć :( a tez nie chcialabym zeby dzieciak sie zaparzył w papmpersie w 30 stopniach :(

Ironia, ja planowałam przy Filipie używać tetrę, ale w szpitalu niestety nie mogłam sobie na to pozwolić a po powrocie do domu spróbowałam...miałam 40 szt i było by oki, gdyby nie to, ze brakowało mi ubranek dla Filipa, bo niestety dziecko jak sika to zaraz wszystko mokre, wszystko!!! Po 2 tygodniach biegania z praniem i szukaniem grzejników do suszenia zrezygnowałam....a nie zauważyłam żadnej różnicy jeżeli chodzi o skórę Filipa...No a jak włożysz folie by nie przemiękało odrazu to wychodzi na jedno jak pampers...ja na lato kupowałam Filipowi pampers sleep & play, były cieńsze i bardziej przewiewne, sprawdziły sie super...

A co do butelki Avent wystarczyło, ze źle sie smoczek podwinął, źle włożył w zakrętkę i już lipa...a niekapkami też było mało fajnie, ciekły poprostu...

Znalazłam śliczny komplecik dla dziewczynki, i jak uda mi sie kupić to sie pochwalę...taki pierwszy krok...;-):tak:

Ironia - to mało fajny czas schnięcia. :-( Ciekawe jakie doświadczenie w tym zakresie mają zwolenniczki.
Ja - Zołza - to Ci wyślę fotkę wózka jak się do niego dokopię :-) Jest gorzej wciśnięty niż ubranka. Co do Linomagu to jego plus jest również taki - co udało mi się zaobserwować iż z racji natłuszczenia łatwiej jest hmm.... doczyścić dziecko z grubszych spraw ;-) A Sudocrem w jakiej jest cenie mniej więcej ?
Katamisz - no nie wszystkie wydają mi się męskie :-) Np. niebieski pajacyk welurowy z pieskiem - o ile dobrze dojrzałam - z uwagi na kołnierzyk nadaje się raczej dla dziewczynki.
Mysia23 - pampers sleep & play powiadasz, tylko czy one są przeznaczone dla noworodków i czy mają/jest potrzebne wcięcie na gojący się pępuszek.

reklama
Forever, czekam na zdjęcie! :-)
Co do Linomagu - zgadzam się absolutnie :-) A cen Sudocremu nie pamiętam - on jest w różnej wielkości pojemniczkach, trzeba popatrzeć gdzie za ile jest.
Idę szykować papu - nie chce mi się dziś wyjątkowo :baffled:

Do góry