reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

O butelkach Avent już z wielu źródeł słyszałam że są nieszczelne i zawartość potrafi się z nich wylać, chyba coś w tym jest skoro Mysia tez o tym pisze...
Ja chyba zaopatrze się w TT.

reklama
Być może i Avent puścił może jakąś serię nieszczelną ...jednakże mam sporo koleżanek którym nic nie wyciekało i były bardzo zadowolone z Aventa i do dziś go używają ...także nie mam pojęcia czym to może być spowodowane to wyciekanie.Być może złym dokręceniem butelki.

Możliwe że to jakaś felerna seria była, bo mamy pisały że soczki czy herbatki wylewały im się do torebek na spacerach... pewnie coś z gwintem było nie tak...

Madzioolka zamurowało mnie z wrażenia. Imponujący masz już zestaw. Ja z zakupami powiedziałabym, że raczej jestem w lesie. Czasem coś kupię, ale to tak jak coś wpadnie mi w oko. Muszę zrobić porządną listę co potrzebujemy. Za zakupy pewnie zabiorę się porządnie jak pójdę na zwolnienie.

Rany, dostałam 6 wielkich kartonów ubrań od brata:szok: Przejrzałam dopiero 3 i już mam zdecydowanie za dużo!!! Będę to na końcu liczyć ale obawiam się Madzioolka, że cię pobiję hehe:) Samego rozmiaru 50 jest kilkanaście bodziaków, a ta maleńka kupka ma się nijak do tych wiekszych, ja nie wiem skąd im się uzbierało tyle ubrań:szok:
Traschka nic tylko Ci pozazdrościć. Fajnie masz z tym bratem.

Pisałyście o poduszeczkach do kołysek. Pewnie się nie znam bo doświadczenia nie mam ale większość fizjoterapeutów jest zdania, że dziecko do 1 eoku życia powinno spać na płasko i nie powinno mieć poduszeczki.

Setana od kiedy planujesz zwolnienie?

My co prawda kupiliśmy przy Jasiu poduszkę i kołderkę, ale przez dłuższy czas w ogóle z nich nie korzystaliśmy. Pospieszyliśmy się z zakupem, no ale przecież to frajda była kupować ;) Mieliśmy za to taką poduszkę-klin, której używaliśmy jak synek miał katar. Leżał wtedy wyżej i się tak nie męczył z katarem. Zresztą do tej pory z niej korzysta.
O taka :) MATEX KLIN BEZPIECZNA PODUSZKA ZDROWY SEN (1415444732) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

setana ja Igorowi nie dawałam poduszki do łóżeczka-leżał na płasko.I teraz postąpię dokładnie tak samo.Można zakupić owszem ale nie na początek.A taka poduszeczka jaką pokazała blusia uchodzi za bezpieczną z tego co słyszałam także być może warto w coś takiego się zaopatrzyć...sama się zastanawiałam czy nie warto mieć właśnie w razie katarku jakiegoś, wtedy dziecku się lepiej oddycha jak leży wyżej.

Blusia planuję iść na zwolnienie od początku marca, no chyba że wydarzy się coś nieoczekiwanego to pójdę wcześniej. I tak głupia jestem, że ciągle chodzę do pracy, ale czasem bywa.
Co do tej podusi co wstawiłaś linka, to faktycznie w razie katarku czy cuś to może być niegłupia sprawa.

A taka poduszeczka jaką pokazała blusia uchodzi za bezpieczną z tego co słyszałam także być może warto w coś takiego się zaopatrzyć...sama się zastanawiałam czy nie warto mieć właśnie w razie katarku jakiegoś, wtedy dziecku się lepiej oddycha jak leży wyżej.

No właśnie też się muszę zastanowić czy nie warto się w coś takiego zaopatrzyć w razie w. Co chwila człowiek odkrywa nowe potrzebne rzeczy i lista się wydłuża :)

traschka ale masz fajnie :-)
a masz to gdzie zmieścić?
muszę też zrobić takie zestawienie i zobaczyć ile czego już mam

kati z miejscem na te ubranka jest problem, bo póki co 6 tydzień czekam na komodę. Jutro piszę trzeciego już maila do firmy, zobaczymy czym pani zaskoczy mnie tym razem.

Przejrzałam ubranka i generalnie na oko do całej komody zmieszczą się do rozmiaru 68. Zatem 3 kartony pozostaną nierozpakowane co najmniej przez najbliższe pół roku. Ogólnie strasznie mnie zirytowały rozmiarówki, bo chciałam je poukładać rozmiarami (nie wiem po co,bo i tak bedę wszystko prać i układać jeszcze raz:) i okazało się, ze bardzo często 62 jest większe od 68, 56 ma wielkość od 50-62 itd. Żadnej wspólnej rozmiarówki! Pod koniec juz prawie nie patrzyłam na rozmiar tylko porównywałam z przykładowymi egzemplarzami. Na ta chwilę mam zawalony cały pokój ciuszkami, przypuszczam, że można by z tego otworzyć niezły lumpeks. Samych spodenek w rozmiarze 62 mam 21!!!

Odnośnie śmiesznych ubranek to ja kupiłam Młodej pajacyk z welury ze skrzydełkami - odczepianymi - i kapturkiem, czerwony i napisem I'm a little devil oraz drugi bawełniany dynia tym razem z czapeczką.
Zaczynam się załamywać ile tych różnych rzeczy jest do kupienia.... To już nie kwestia pieniędzy ale ogarnięcia....:szok:

reklama
forever widzialam ten welurowy pajacyk sliczny i pewnie na zime sie skusze na niego ;)

a co do butelek slyszalam ze avent jest kiepski i kilka mam z sasidztwa to potwierdzilo ja zakupilam dr brown ... okolo 30 zl buteleczka ale czytalam gdzies ze w 2010 roku byla to butelka no1 na rynku

Do góry