reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Cos nie mam ostatnio szczęścia do zakupów internetowych. Najpierw oczekiwanie na kocyk (przyszedł z gratisami w ramach pzeprosin na spóźnienie), komoda dalej nie dotarłą (mija 5 tydzień - ostatni wg norm tej firmy spisanych na aukcji) a dziś dzwonił koleś z x-landera, że dostawca im zawalił i zamiast zielonych toreb dostali wielki zestaw czarnych... i pytał czy chcę wózek bez torby za 100 zł mniej czy mój wybrany zielony wózek z czarną torbą... zrezygnowałam z torby, zamówię ją osobno ale znowu muszę zapłacić za przesyłkę itp. I wózek będzie "najpóźniej we wtorek". Dupa dupa dupa

reklama
trashaka to faktycznie masz niefart jakiś....

Nam w tym i zeszłym tygodniu poprzychodziły paczki z ciuszkami dla Małej i powiem Wam że jeśli chodzi i kupowanie na allegro używanych ciuszków to utwierdzam się w przekonaniu że innych jak firmowe zamawiać nie będziemy to jedno, a drugie to zdjęcia muszą być wyraźne - spośród chyba 20 źródeł i sprzedawców od których kupiliśmy tylko jedne okazały się gorszej jakości, tzn sprane, a poza tym wszystkie śliczne, wyprane, wyprasowane jak nowe :)

Dzisiaj przyszła kurteczka:
KURTECZKA PAPAGEI I CZAPECZKA RĘCZNIE ROBIONA (1439814973) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Jest tak śliczna i w tak idealnym stanie że T powiedział że mógłby taką mieć, pomijając nawet luziowy dziewczyński kolorek :-)

Czekam jeszcze na drugą kurteczkę od tego sprzewdacy bo pani zapomniała zapakować w jedną paczkę i idzie drugim listem:
KURTECZKA CHEROKEE (1443828407) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ja dziś w nocy jak nie mogłam spać rozmyślałam nad pościelą dla Małej - na razie chyba nie będę kupować całego zestawu bo ani poduszki na razie używać nie będę bo dla niuborna niewskazana ani kołderki bo będzie lato.
Zakupię tylko ochraniacz na szczebelki, prześcieradło, przybornik na łóżeczko i może taką falbanę maskującą. Chyba tylko tyle mi będzie na razie potrzebne...

Najlepszy był mój mąż jak mu pokazałam jakie pościele mi się podobają, bo znalazłam taką śliczną w kolorze lawendy, na co on że musi być różówa bo to będzie jego księżniczka i nie może być inne jak różowe :-) W ogóle jak ogląda te dziecięce ciuszki to się tak rozczula że jest po prostu do schrupania :-)

Zołza tak tak, będzie zielony o ile dotrze... Bardzo łądny i przy okazji ten kolor był najtańszy hehe;)
Ja właśnie nie mogę pojąć tego że niektóre rzeczy, choć takie same, to mają cenę uzależnioną od koloru, to jest dla mnie jakieś totalne naciągnięcie i przegięcie...
To samo w Ikei - mamy upatrzoną sofę i akurat kolor który chcemy jest chyba 200zł droższy od pozostałych... paranoja...

Aestima biorę młotek i wybijam :-)

Ja też mam słabość to tych najmniejszych ciuszków ale wtedy tłumaczę sobie tak - o ile urodzenie takiego malucha na pewno byłoby łatwiejsze niż kolosa np 60 cm o tyle taki mały wzrost móglby świadczyc o tym ze moje dziecko miałoby by wcześniakiem więc nie wywołując wilka z lasu nie zaopatruję się w takie krasnoludkowe ciuszki - może głupie tłumaczenie ale mi pomaga :-):-):-)

Aestima zdecydowanie za małe, nie kupuj! Poczekaj do przyszłego tygodnia, wybieram się po jakieś małe zakupy dla twojego Mieszka i zebrowego Bartusia:) Jakieś preferencje? ( rozmiar, pajacyk, kurteczka?)

Madzioolka prześliczne te kurteczki!

Ja też mam słabość to tych najmniejszych ciuszków ale wtedy tłumaczę sobie tak - o ile urodzenie takiego malucha na pewno byłoby łatwiejsze niż kolosa np 60 cm o tyle taki mały wzrost móglby świadczyc o tym ze moje dziecko miałoby by wcześniakiem więc nie wywołując wilka z lasu nie zaopatruję się w takie krasnoludkowe ciuszki - może głupie tłumaczenie ale mi pomaga :-):-):-)

robię dokładnie to samo!!!

reklama
Ja się załamałam po wypłacie...Kurcze wydawało mi się ,że w tym miesiącu będzie lepsza bo już od prawie 2 miesiecy jestem na zwolnieniu i pracodawca płaci przez 33 dni a pózniej zus(i wyciąga średnia z 6 miesięcy) a tu lipa straszna!!Wydawało mi się ,że część mi zapłaci pracodawca a część zus w tym mies...Nie wiecie jak to jest z tym chorobowym jak te 33 dni kończą się w połowie miesiąca??

Katamisz pytałam teraz jak to jest z zasiłkiem chorobowym i trochę też wpuściłam się w maliny. Zasiłek chorobowy i później macierzyński liczony jest do okresu ostatniego zwolnienia. Ja np. byłam teraz 2 tyg. na L4 i już na ten czas naliczono mi zasiłek chorobowy na podstawie ostatnich 12 miesięcy, a myślałam, że jak teraz wracam do pracy to naliczą mi na nowo zasiłek ale okazuje się, że aby naliczyli mi na nowo to musiałabym mieć ciągłość pracy 3 miesiące, czyli pracować teraz jeszcze 3 miesiące :D. Mam nadzieję, że Ci coś rozjaśniłam więcej, a nie zamotałam jeszcze bardziej...

Katamisz, miałam taką samą zagadkę, bo dostałam pensję o 1000zł mniejszą niż wyliczana przeze mnie średnia... Zadzwoniłam i dziewczyna z HR wyjaśniła mi, że pensja jest niższa przez to, że przed tym zwolnieniem byłam na poprzednim niecałe 2mce temu. Gdyby minęły 2 mce, średnia byłaby liczona 12mcy... Brakowało mi 3 dni... byłam wściekła niesamowicie, tym bardziej, ze na zwolnienie poszłam w 3 mcu ciąży, więc do końca ciąży i jeszcze na macierzyńskim dostałam mocno po kieszeni... To było 4 lata temu, z tego co pisze Setana teraz musi być 3 mce przerwy między zwolnieniami...

Do góry