reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

reklama
Katamisz pytałam teraz jak to jest z zasiłkiem chorobowym i trochę też wpuściłam się w maliny. Zasiłek chorobowy i później macierzyński liczony jest do okresu ostatniego zwolnienia. Ja np. byłam teraz 2 tyg. na L4 i już na ten czas naliczono mi zasiłek chorobowy na podstawie ostatnich 12 miesięcy, a myślałam, że jak teraz wracam do pracy to naliczą mi na nowo zasiłek ale okazuje się, że aby naliczyli mi na nowo to musiałabym mieć ciągłość pracy 3 miesiące, czyli pracować teraz jeszcze 3 miesiące :D. Mam nadzieję, że Ci coś rozjaśniłam więcej, a nie zamotałam jeszcze bardziej...

Katamisz pytałam teraz jak to jest z zasiłkiem chorobowym i trochę też wpuściłam się w maliny. Zasiłek chorobowy i później macierzyński liczony jest do okresu ostatniego zwolnienia. Ja np. byłam teraz 2 tyg. na L4 i już na ten czas naliczono mi zasiłek chorobowy na podstawie ostatnich 12 miesięcy, a myślałam, że jak teraz wracam do pracy to naliczą mi na nowo zasiłek ale okazuje się, że aby naliczyli mi na nowo to musiałabym mieć ciągłość pracy 3 miesiące, czyli pracować teraz jeszcze 3 miesiące :D. Mam nadzieję, że Ci coś rozjaśniłam więcej, a nie zamotałam jeszcze bardziej...

Dzięki kochana.Tak czy inaczej zadzwonię do księgowości i się dowiem bo chciałabym wiedzieć na czym stoję...

a jak to będzie u mnie?
ja pracowałam do 8 listopada w I-szej pracy,w ten sam dzień mam umowę w II-ej pracy,na zwolnieniu jestem od 8 grudnia,ale,że nie zmieściłam się 33 dni w starym roku ,to kolejne 33 dni bimbałam na zwolnieniu u pracodawcy ,czyli do 3 lutego.zasiłek mam rozumiem liczony od 4 lutego do końca zwolnienia,czyli 28 lutego?ale w jakiej wysokości oni go liczą?ze starego czy nowego pracodawcy?wydawało mi się,że z nowego....,bo mam inna kwotę brutto,większą teraz.

Masz rację agatkat strasznie zeszłyśmy z tematu...i to przeze mnie...:szok:

Butki śliczne ja też mam fioła na punkcie takich małych butków ;-)

Ale słodkie, zwłaszcza te brązowe!
Ja mam jednąparę słodkich trampeczek dla Mieszka- biało- granatowo- czerwone:)

reklama
Do góry