reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

forever śliczne te ciuszki...:-) Kupuj kochana kupuj i ciesz się tym :-)
A jeśli chodzi o ochraniacz na szczebelki do łóżeczka 90x120 na całe łóżeczko to a polecam te ochraniacze w ikea bo tam są na długość 374 cm...IKEA | Tekstylia dla małych dzieci | Kołdry i poduszki
Fakt ,że wyboru kolorystycznego jakiegoś super to nie mają ale ja kupiłam ten cały biały i uważam że na początek mi starczy w zupełności.Do tego kupię prześcieradełko z gumką i różowy kocyk i na lato łóżeczko wystrojone jak znalazł ;-)

reklama
Bardzo Cię przepraszam za opieszałość - i sklerozę :zawstydzona/y: - już się poprawiam. Więc dokonałam pomiarów - ochraniach na wszystkie boki łóżka - wedle oferty największy 360 cm - ma elementy o wymiarach tak naprawdę nie 60 tylko 59 cm poza najwyższym który ma 61 i wysokość 40 - pozostałe ok. 29 cm. Ochraniacz najmniejszy - chyba 3 elementowy ma wysokość mniejszych elementów 30 cm, większego 40, szerokość niższych 58-59, wyższego - 61. W związku z powyższym jest to moim zdaniem decydowanie ochraniacz na mniejsze łóżeczko - ja takie mam - czyli 120 x 60. Ochraniacze troczki mają z materiały, dość długie i szerokie - nie jakieś tam sznurowadła - i wszyte kryte zamki aby można było zdjąć materiał i go uprać. Materiał b. miły w dotyku - ale to już wiem z macania w sklepie :-). Reszcie rzeczy się nie przyglądałam dokładniej przyznaje, każdy zestaw oraz śpiworek i ręczniczek kąpielowy zapakowany w foliowe opakowanie z rączką której wytrzymałość dostosowano do zawartości, w sposób bardzo poręczny. Kolory żywe, ale nie bijące po oczach. Tak czy inaczej przejdź się do jakiegoś sklepu gdzie mają te pościele na macanie - dobrej jakości jest też Ferreti, ale nie wiem czy ma ochraniacz na wszystkie boki łóżka jak chciałam. Jeszcze tylko nowy materacyk, podkładka pod materacyk, ewentualnie stelaż do baldachimu.
Dziewczyny - czy od razu - a jeśli nie to kiedy - należy zawieszać na łóżeczku jakieś zabawki ? Tak samo na wózeczku - kupiłam już na Allegro plastikowe, piszcząco - grzechoczące gwiazdki na tą okazję.

forever, wielkie dzięki!!! w takim razie kupuję, zakochałam się w tej pościeli!!!

Nadzieja, śliczne ciuszki !!!

Co do pościeli, to ja na razie nie kupuję ... i tak nie będziemy używać :tak: Zuzu aż do później jesieni, czyli dobre 10 m-cy spała na płasko i pod kocykiem ... dopiero niedawno wyciągnęliśmy pościel :tak:

barmanka, pocieszyłaś mnie pisząc, że twój synek chętnie śpi w dużym łóżku:tak: my planujemy kupić dla małej kołyskę na kilka pierwszych m-cy, a jak Zuzu będzie miała ok 2 latek przenieść ją do normalnego łóżka a małej zostawić łóżeczko ... i pościel;-)

kołyski podobają mi się 2:

Komplet: Kołyska + materac pianka-kokos-gryka (1431443469) - Aukcje internetowe Allegro
i
Kołyska, przystawka, łóżeczko FILIP NOWOŚĆ!! (1435102825) - Aukcje internetowe Allegro
ta pierwsza ładniejsza, ale ta druga ma obniżane dno i powinna na troszkę dłużej starczyć ...

macie jakieś doświadczenia z kołyskami ???

Jol, znajoma używała kołyski Coneco, o takiej
CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka
i była zadowolona, dzięcko do 6 m-ca spało w kołysce, a ona nie musiała po domu z łóżeczkiem biegać. Ja też chyba się w taką zaopatrzę

kołyski podobają mi się 2:
Komplet: Kołyska + materac pianka-kokos-gryka (1431443469) - Aukcje internetowe Allegro
macie jakieś doświadczenia z kołyskami ???
Ja własnie niedawno kupiłam tę pierwszą - do tego dostałam materacyk, ochraniacze na szczebelki, przescieradełko i baldachim na stelażu. Musze przyznać, że zakup jest świetny! Skręcilismy już tę kołyskę, stoi w malym pokoju i jestem zachwycona. Jest śliczna, poręczna, cichutka, można zablokować bujanie i kółeczka. Myślę że powinna na kilka ładnych miesięcy wystarczyć - potem planujemy zakup łóżeczka; na pierwsze miesiące będę jeździć z małą po domu, więc ta kołyska jest w sam raz. W każdym razie ja polecam! :-)

nadzieja ale facetkowe superowe ciuszki :-) szczególnie mi sie podobała ta kurtka 7 zdjęcie

forever super - ten napis "uroda po mamie..." już widziałam i też to chciałam kupić...:-)

Katamisz, Kati83,mrsmoon - b. mi miło, że pochwalacie moje wybory :-)
Korzystając z linku Katamisz do Ikei stwierdzam, że nabyłam IKEA | Zabawki dla małych dzieci | 0+ miesięcy | LEKA | Mata do zabawy swego czasu na lekkiej przecenie i zastanawiam się czy nie może to być używane też jako kocyk aby położyć na nim Młodą.
A niektóre pościele z Ikea b. fajne :-) No i parę rzeczy mi wpadło w okp np. zupełnie prosta, biała wanienka.

mrsmoon, ja za wszystko, co od Coneco podziękuję ... ale dobrze słyszeć, że maluch koleżanki śpi w kołysce do 6 m-ca :tak: bardzo by nas urządzało, gdyby tyle udało się przetrzymać małą w kołysce ...

dagamit, wieeeelkie dzięki za info !!! cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupu :tak: ona podoba mi się zdecydowanie najbardziej ... martwiłam się tylko, czy nie jest zbyt płytka, ale skoro mówisz, że na kilka m-cy powinna wystarzyć, to chyba się skuszę ...
zwłaszcza, że mam ją na miejscu i nie muszę płacić za wysyłkę :-)

a powiedz mi jeszcze ... dokładnie na tej aukcji kupiłaś i dostałaś te wszystkie gratisy ???

dagamit, wieeeelkie dzięki za info !!! cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupu :tak: ona podoba mi się zdecydowanie najbardziej ... martwiłam się tylko, czy nie jest zbyt płytka, ale skoro mówisz, że na kilka m-cy powinna wystarzyć, to chyba się skuszę ...
zwłaszcza, że mam ją na miejscu i nie muszę płacić za wysyłkę :-)
a powiedz mi jeszcze ... dokładnie na tej aukcji kupiłaś i dostałaś te wszystkie gratisy ???
Absolutnie nie jest płytka! Dopóki dziecko leży i się samo nie podnosi, jest wystarczająca. Potem wiadomo - łóżeczko z regulowanym spodem.
Co do aukcji, to ja nie kupowałam na tej - wylicytowałam cały zestaw od babki, która używała tej kołyski dla swojej córci. Dlatego wysłała mi wszystko, co do niej miała. Za to, co opisałam wcześniej, zapłaciłam 180zł.

Dla zainteresowanych proszkiem "dzidziuś" w dużym opakowaniu 1,9 kg znalazłam go dzisiaj i zakupiłam za 15,99 w Schleckerze...z tego co pamiętam było tu kilka osób zainteresowanych dzidziusiem(w tej większej torbie jest on mniej osiągalny)Z tego co pamiętam Setana szukała też dużego...:-)

reklama
No i jednak znalazłam w moim mieście piekne używane ciuszki dla dzieci:) Miałam nic nie kupować... ale nie wytrzymałąm:) Za te wszystkie rzeczy dałam 30 zł a wyglądają jak nowe! Oto moje zdobycze:

Obraz 001.jpgObraz 005.jpgObraz 003.jpgObraz 004.jpg

1. sukieneczka r62 H&M i różowa kurteczka r.68
2. body r62 NEXT i czapeczka George
3. jeszcze raz kurteczka - zakochałam się w niej!
4. sukieneczka r.68 George

Do góry