reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Aestima tak mi się wydawało, że jest x-lander przekładany. Ale jakoś się zakręciłam z tym xa. Wklejam informacje o xq, niestety jest trochę droższy.
Wózek dziecięcy XQ - X-lander
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Dziewczyny, czy główną róznicą między xa i xq są kółka? Jak rozumiem w xa - pompowane, w xq - piankowe? Ja zdecydowanie polecam pompowane... nie trzęsie tak maluszkiem...

Jejku, ale wy dużo piszecie, ciężko nadążyć:tak:ale już opisuję, jak wg mnie wypada porównanie X-landerów XQ oraz XA

a więc - cenowo, ok 200 zł różnicy, XA tańszy
XQ - tak jak już wcześniej pisałam, ma przekładaną spaceró0wkę, XA nie
XQ - przednie koła piankowe (i jakieś malutkie mi się wydają) tylne pompowane, w XA wszystkie pompowane(i duże z przodu)
Oba mają w budce od spacerówki okienka przeźroczyste dość duże, więc dziecko będzie można oglądać i sprawdzać czy jest wszystko ok bez konieczności zaglądania od przodu

Byłam nastawiona na XQ, tym bardziej, że poczytałam o nim opinie i są pozytywne, ALE:

gondolna w XQ jest ciut mniejsza
spacerówka jest zdecydowanie mniejsza, wręcz wąska (siedzisko ma osobny stelaż, więc to dlatego)
podnóżek w spacerówce też jakiś dziwny
samo wykonanie XQ - więcej aluminium w gondoli i siedzisku
XQ ma podnoszone plecki w gondoli, ale nie wiem czy akurat to jest przydatne
i te malutkie kółka z przodu XQ, na zdjęciach jakieś większe się wydawały....

ogólnie jestem zawiedziona XQ,przekonałam się za to do XA, ze względu na większą ilość miejsca dla dziecka i większe kółka z przodu
zahaczyłam jeszcze wzrokiem o Mutsy Transporter, ale nie zagłębiałam się jeszcze w opinie o nim, wczoraj na grupie na Goldenline przeczytałam, że plastikowe zaczepy często się łamią, a są one podstawą konstrukcji wózka. Więc chyba słabo raczej...Wizualnie b. ładny.

W X-landerach nie podobają mi się spawy na łączeniach stelaża, ale jestem w stanie to przeboleć...

Wniosek - pomimo, że byłam nastawiona na XQ raczej z niego zrezygnowałam na korzyść XA
Wniosek 1 - zanim kupisz wózek, jedź do sklepu, obejrzyj, poskładaj, podotykaj, pojeździj, przetestuj go na 100 możliwych sposobów i porównaj z innym modelem, nad którym się wahasz

Jeżeli macie jakieś pytania nt tych dwóch wózkówto postaram się odpowiedzieć.
Aha - jeszcze jedno: stelaże X-landery mają duże nawet po złożeniu, więc do małego autka ciężko będzie spakować, tu zdecydowanie wygrywa Mutsy Transporter

Ostatnia edycja:
reklama
ups, tą wielkością stelaża mnie przestraszyłaś trochę... a musty transporter chyba drogi, co?
Zresztą ja sie już tak napaliłam na tego x- landera.... może jakoś upchniemy w aucie;)

ups, tą wielkością stelaża mnie przestraszyłaś trochę... a musty transporter chyba drogi, co?
Zresztą ja sie już tak napaliłam na tego x- landera.... może jakoś upchniemy w aucie;)
Transporter kosztuje mniej więcej tyle samo, ale mnie martwią te zaczepy które się łamią...

a czy któraś z Was używała takiego otulaczka?

Na innej aukcji tej osoby znalazłam też śliczne śpiworki

Co lepsze?

Forever, masz w zupełności rację, pomroczność ciążowa mnie ogarnęła i pomyliłam się w obliczeniach ;)

Liczę, ze 74 wypadnie mniej więcej w wieku 6 mcy, więc zima...

Ostatnia edycja:
reklama
ale sie wkurzylam:wściekła/y:. własnie ktos mi wozek z allegro sprzątnął. Rano byl, zadzweonilam do babki, dogadalam sie odnosnie szczegółow, kliknelam kup teraz i co? dupa:baffled:... aukcja zakonczona

Do góry