Aestima tak mi się wydawało, że jest x-lander przekładany. Ale jakoś się zakręciłam z tym xa. Wklejam informacje o xq, niestety jest trochę droższy.
Wózek dziecięcy XQ - X-lander
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dziewczyny, czy główną róznicą między xa i xq są kółka? Jak rozumiem w xa - pompowane, w xq - piankowe? Ja zdecydowanie polecam pompowane... nie trzęsie tak maluszkiem...
Jejku, ale wy dużo piszecie, ciężko nadążyćale już opisuję, jak wg mnie wypada porównanie X-landerów XQ oraz XA
a więc - cenowo, ok 200 zł różnicy, XA tańszy
XQ - tak jak już wcześniej pisałam, ma przekładaną spaceró0wkę, XA nie
XQ - przednie koła piankowe (i jakieś malutkie mi się wydają) tylne pompowane, w XA wszystkie pompowane(i duże z przodu)
Oba mają w budce od spacerówki okienka przeźroczyste dość duże, więc dziecko będzie można oglądać i sprawdzać czy jest wszystko ok bez konieczności zaglądania od przodu
Byłam nastawiona na XQ, tym bardziej, że poczytałam o nim opinie i są pozytywne, ALE:
gondolna w XQ jest ciut mniejsza
spacerówka jest zdecydowanie mniejsza, wręcz wąska (siedzisko ma osobny stelaż, więc to dlatego)
podnóżek w spacerówce też jakiś dziwny
samo wykonanie XQ - więcej aluminium w gondoli i siedzisku
XQ ma podnoszone plecki w gondoli, ale nie wiem czy akurat to jest przydatne
i te malutkie kółka z przodu XQ, na zdjęciach jakieś większe się wydawały....
ogólnie jestem zawiedziona XQ,przekonałam się za to do XA, ze względu na większą ilość miejsca dla dziecka i większe kółka z przodu
zahaczyłam jeszcze wzrokiem o Mutsy Transporter, ale nie zagłębiałam się jeszcze w opinie o nim, wczoraj na grupie na Goldenline przeczytałam, że plastikowe zaczepy często się łamią, a są one podstawą konstrukcji wózka. Więc chyba słabo raczej...Wizualnie b. ładny.
W X-landerach nie podobają mi się spawy na łączeniach stelaża, ale jestem w stanie to przeboleć...
Wniosek - pomimo, że byłam nastawiona na XQ raczej z niego zrezygnowałam na korzyść XA
Wniosek 1 - zanim kupisz wózek, jedź do sklepu, obejrzyj, poskładaj, podotykaj, pojeździj, przetestuj go na 100 możliwych sposobów i porównaj z innym modelem, nad którym się wahasz
Jeżeli macie jakieś pytania nt tych dwóch wózkówto postaram się odpowiedzieć.
Aha - jeszcze jedno: stelaże X-landery mają duże nawet po złożeniu, więc do małego autka ciężko będzie spakować, tu zdecydowanie wygrywa Mutsy Transporter
Ostatnia edycja: