reklama
Bo już sama dokładnie nie wiem*Mi dalej wychodzi tygodniowa roznica miedzy OM a USG a jestem prawdopodobnie w 19 tygodniu bo już sama dokładnie wiem wiem, który wiek ciazy mam określać czy ten z OM czy z USG
olka11135
Fanka BB :)
Mi dalej wychodzi tygodniowa roznica miedzy OM a USG a jestem prawdopodobnie w 19 tygodniu bo już sama dokładnie wiem wiem, który wiek ciazy mam określać czy ten z OM czy z USG
U mnie każdy lekarz (prowadzę ciąże w 3 różnych miejscach ) sugeruje się datą z USG i tak oznacza wizyty więc i ja też nie przyjmuje do wiadomości tej wcześniejszej daty
megson1996
Miałaś już badanie połówkowe? Na połówkowym dokładnie określi Ci termin porodu.Więc data z USG jest datą sugerującą pierwsze dwa tygodnie w których doszło do zapłodnienia?
Miałaś już badanie połówkowe? Na połówkowym dokładnie określi Ci termin porodu
Jeszcze nie miałamMiałaś już badanie połówkowe? Na połówkowym dokładnie określi Ci termin porodu.
megson1996
Jeżeli piszesz, że jesteś w 19 tygodniu ciąży, to ja jestem w 20, to mi lekarz wyliczył datę porodu na 15 lutego.Mi dalej wychodzi tygodniowa roznica miedzy OM a USG a jestem prawdopodobnie w 19 tygodniu bo już sama dokładnie wiem wiem, który wiek ciazy mam określać czy ten z OM czy z USG
Do zapłodnienia nie zawsze dochodzi w dzień współżycia, ponieważ plemniki mogą poczekać i żyć w drogach rodnych nawet do 5 dni. Tak na prawdę zajść w ciążę można tylko w dzień owulacji, tzn komórka jajowa żyje przez ok 24h i tylko podczas jej "życia" można zajść w ciążę. Można współżyć przed owulacją, bo tak jak pisałam wcześniej plemniki mogą poczekać ale nie będzie to ani dzień zapłodnienia ani defakto zajścia w ciążę.A do zapłodnienia doszło wtedy kiedy współżyłaś. można zajść w ciążę przed owulacja i w dzień owulacji. Więc konkretnego dnia nie ma. Chyba że współżyłaś w jeden konkretny dzień.
reklama
megson1996
To niedługo będziesz miała i dokładny termin lekarz Ci poda.Jeszcze nie miałam