reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy doszło do zapłodnienia?

Więc ja nie rozumiem skąd takie wyniki w badaniu. Na pierwszym USG przy potwierdzeniu ciąży 20 czerwca lekarz powiedział, ze widać pęcherzyk ciążowy o wielkości 0.50 ale bez zarodka i mówił, ze to młoda ciąża wygląda mu na 4 tydzień

reklama
Więc ja nie rozumiem skąd takie wyniki w badaniu. Na pierwszym USG przy potwierdzeniu ciąży 20 czerwca lekarz powiedział, ze widać pęcherzyk ciążowy o wielkości 0.50 ale bez zarodka i mówił, ze to młoda ciąża wygląda mu na 4 tydzień
A wspolzylas może na początku czerwca? Być może aż tak Ci się przesunęło, przy nieregularnych miesiączkach to dosyć możliwe 😏

A nie współżyłaś na początku czerwca?

Oj cos mi się źle wysłało 😄 współżyłam lecz czy to byliby możliwe? Żeby po dwóch tygodniach ginekolog mógł stwierdzić 4 tydzień ciazy?

Pewnie, jeśli po dwóch tygodniach od domniemanej owulacji byłabyś u lekarza i potwierdził by, że to czwarty tydzień to wszystko się zgadza. Jeśli dobrze rozumiem :)

Oj cos mi się źle wysłało 😄 współżyłam lecz czy to byliby możliwe? Żeby po dwóch tygodniach ginekolog mógł stwierdzić 4 tydzień ciazy?

Ogólnie jak masz nieregularne cykle i nie wiesz kiedy była owulacja to faktycznie ta rozbieżność może być spora. Nie jest to na tym etapie jakiś duży problem :) tym bardziej, że przy pierwszych prenatalnych może się jeszcze trochę wyrównać.

Trzeba też pamiętać, że seks nie równa się owulacja. Dobre plemniki w sprzyjających warunkach potrafią przeżyć w drogach rodnych nawet 7 dni. A znowu implantacja do 6-12 dni więc jak się odbędzie szybko to ten pęcherzyk też szybko się ujawni :)

U mnie obecnie jest różnica tygodnia - co się zgadza u mnie i z seksem i monitoringiem USG więc trzymamy się daty USG jako porodu, a nie OM

Ogólnie jak masz nieregularne cykle i nie wiesz kiedy była owulacja to faktycznie ta rozbieżność może być spora. Nie jest to na tym etapie jakiś duży problem :) tym bardziej, że przy pierwszych prenatalnych może się jeszcze trochę wyrównać.

Trzeba też pamiętać, że seks nie równa się owulacja. Dobre plemniki w sprzyjających warunkach potrafią przeżyć w drogach rodnych nawet 7 dni. A znowu implantacja do 6-12 dni więc jak się odbędzie szybko to ten pęcherzyk też szybko się ujawni :)

U mnie obecnie jest różnica tygodnia - co się zgadza u mnie i z seksem i monitoringiem USG więc trzymamy się daty USG jako porodu, a nie OM
a w którym tygodniu ciąży jestes?😊

a w którym tygodniu ciąży jestes?😊

Obecnie 26+3

Natomiast w każdej ciąży miałam takie przesunięcia - niestety w tamtych latach 2011 i 2015 - uparcie lekarze chcieli iść w OM, dlatego np. w teorii syn który miał się urodzić w terminie urodził się z cechami wcześniactwa. Przy drugim dziecku - córce już nie dałam się i mimo OM na 15.08, urodziłam ją 01.09 - nie było żadnych oznak przenoszenia. Według moich własnych wyliczeń było to tak naprawdę 40+3

reklama
Obecnie 26+3

Natomiast w każdej ciąży miałam takie przesunięcia - niestety w tamtych latach 2011 i 2015 - uparcie lekarze chcieli iść w OM, dlatego np. w teorii syn który miał się urodzić w terminie urodził się z cechami wcześniactwa. Przy drugim dziecku - córce już nie dałam się i mimo OM na 15.08, urodziłam ją 01.09 - nie było żadnych oznak przenoszenia. Według moich własnych wyliczeń było to tak naprawdę 40+3
Tak, dokładnie.. kiedyś niestety bardzo zważano na datę wychodzącą z OM ponieważ nie mieli takich sprzętów jakie mamy teraz 😄 dlatego teraz coraz częściej lekarze idą jednak w kierunku tego co wychodzi z USG

Do góry