Więc ja nie rozumiem skąd takie wyniki w badaniu. Na pierwszym USG przy potwierdzeniu ciąży 20 czerwca lekarz powiedział, ze widać pęcherzyk ciążowy o wielkości 0.50 ale bez zarodka i mówił, ze to młoda ciąża wygląda mu na 4 tydzień
reklama
kate96
Aktywna w BB
A wspolzylas może na początku czerwca? Być może aż tak Ci się przesunęło, przy nieregularnych miesiączkach to dosyć możliweWięc ja nie rozumiem skąd takie wyniki w badaniu. Na pierwszym USG przy potwierdzeniu ciąży 20 czerwca lekarz powiedział, ze widać pęcherzyk ciążowy o wielkości 0.50 ale bez zarodka i mówił, ze to młoda ciąża wygląda mu na 4 tydzień
Kinnia95
Fanka BB :)
A nie współżyłaś na początku czerwca?Więc ja nie rozumiem skąd takie wyniki w badaniu. Na pierwszym USG przy potwierdzeniu ciąży 20 czerwca lekarz powiedział, ze widać pęcherzyk ciążowy o wielkości 0.50 ale bez zarodka i mówił, ze to młoda ciąża wygląda mu na 4 tydzień
A wspolzylas może na początku czerwca? Być może aż tak Ci się przesunęło, przy nieregularnych miesiączkach to dosyć możliwe wspolzTylko czy wtedy po dwóch tygodniach bylby widoczny
olka11135
Oj cos mi się źle wysłało współżyłam lecz czy to byliby możliwe? Żeby po dwóch tygodniach ginekolog mógł stwierdzić 4 tydzień ciazy?
Ogólnie jak masz nieregularne cykle i nie wiesz kiedy była owulacja to faktycznie ta rozbieżność może być spora. Nie jest to na tym etapie jakiś duży problem tym bardziej, że przy pierwszych prenatalnych może się jeszcze trochę wyrównać.
Trzeba też pamiętać, że seks nie równa się owulacja. Dobre plemniki w sprzyjających warunkach potrafią przeżyć w drogach rodnych nawet 7 dni. A znowu implantacja do 6-12 dni więc jak się odbędzie szybko to ten pęcherzyk też szybko się ujawni
U mnie obecnie jest różnica tygodnia - co się zgadza u mnie i z seksem i monitoringiem USG więc trzymamy się daty USG jako porodu, a nie OM
a w którym tygodniu ciąży jestes?Ogólnie jak masz nieregularne cykle i nie wiesz kiedy była owulacja to faktycznie ta rozbieżność może być spora. Nie jest to na tym etapie jakiś duży problem tym bardziej, że przy pierwszych prenatalnych może się jeszcze trochę wyrównać.
Trzeba też pamiętać, że seks nie równa się owulacja. Dobre plemniki w sprzyjających warunkach potrafią przeżyć w drogach rodnych nawet 7 dni. A znowu implantacja do 6-12 dni więc jak się odbędzie szybko to ten pęcherzyk też szybko się ujawni
U mnie obecnie jest różnica tygodnia - co się zgadza u mnie i z seksem i monitoringiem USG więc trzymamy się daty USG jako porodu, a nie OM
olka11135
a w którym tygodniu ciąży jestes?
Obecnie 26+3
Natomiast w każdej ciąży miałam takie przesunięcia - niestety w tamtych latach 2011 i 2015 - uparcie lekarze chcieli iść w OM, dlatego np. w teorii syn który miał się urodzić w terminie urodził się z cechami wcześniactwa. Przy drugim dziecku - córce już nie dałam się i mimo OM na 15.08, urodziłam ją 01.09 - nie było żadnych oznak przenoszenia. Według moich własnych wyliczeń było to tak naprawdę 40+3
reklama
Tak, dokładnie.. kiedyś niestety bardzo zważano na datę wychodzącą z OM ponieważ nie mieli takich sprzętów jakie mamy teraz dlatego teraz coraz częściej lekarze idą jednak w kierunku tego co wychodzi z USGObecnie 26+3
Natomiast w każdej ciąży miałam takie przesunięcia - niestety w tamtych latach 2011 i 2015 - uparcie lekarze chcieli iść w OM, dlatego np. w teorii syn który miał się urodzić w terminie urodził się z cechami wcześniactwa. Przy drugim dziecku - córce już nie dałam się i mimo OM na 15.08, urodziłam ją 01.09 - nie było żadnych oznak przenoszenia. Według moich własnych wyliczeń było to tak naprawdę 40+3