Myślę, że 7 testów z codziennie wyraźniejsza kreską się nie pomyli. Też jestem po stracie (puste jajo). Jednak dzieci już nie planowałam.
Ok, bo z twojej wypowiedzi mozna bylo zrozumiec, ze zrobilas jeden test i tyle
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę, że 7 testów z codziennie wyraźniejsza kreską się nie pomyli. Też jestem po stracie (puste jajo). Jednak dzieci już nie planowałam.
Faktycznie. Robiłam 7 testów przez 2 tygOk, bo z twojej wypowiedzi mozna bylo zrozumiec, ze zrobilas jeden test i tyle
Np dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka. Becikowe i ten dodatek to są już dwa świadczeniaNo mnie zaciekawił zwrot "świadczenia" w tamtym wpisie, tak jakby poza tym, dla wielu jednak "mitycznym", becikowym można było przypadkiem utracić coś jeszcze
Mam do Ciebie pytanie w tej sprawie. Czy takie zaświadczenie dali Ci z automatu w szpitalu, czy musiałaś się o nie upominać? Ja nie miałam wiedzy, że jest coś takiego. Teraz lekarz mnie odsyła do innego o tak w koło. Nikt mi też wprost nie powiedział, ze nas ta ustawa nie dotyczy.Niekoniecznie, jeżeli zdecydujesz się urodzić chore dziecko. Za życiem jest też na skrajne wcześniaki i na dzieci z powikłaniami okołoporodowymi. Generalnie warto jednak zadbać o to, żeby potem sobie w brodę nie pluć, że się zawaliło.
Dali mi przy pierwszym porodzie, jak urodziłam w 22tc, jeszcze przed śmiercią córki dostałam. Sami z siebie mi dali, odkopałam to zaświadczenie z 2 miesiące później i szukalam, co to jest.Mam do Ciebie pytanie w tej sprawie. Czy takie zaświadczenie dali Ci z automatu w szpitalu, czy musiałaś się o nie upominać? Ja nie miałam wiedzy, że jest coś takiego. Teraz lekarz mnie odsyła do innego o tak w koło. Nikt mi też wprost nie powiedział, ze nas ta ustawa nie dotyczy.
Co prawda u mnie nie wczesniak, ale usłyszeliśmy, że nie wiadomo czy córka przeżyje transport ze szpitala do szpitala...
Dziękuję Ci za odpowiedź. Ja w ciąży nie wiedziałam o wadzie, wszystko się szybko potoczyło po porodzie.Dali mi przy pierwszym porodzie, jak urodziłam w 22tc, jeszcze przed śmiercią córki dostałam. Sami z siebie mi dali, odkopałam to zaświadczenie z 2 miesiące później i szukalam, co to jest.
Teraz po tym porodzie nie dostalam, bo Staszek nie miał ani zagrożenia zycia ani niepełnosprawności.
Zapytaj. Zaświadczenie może wystawić każdy lekarz z 2 stopniem specjalizacji. Jeżeli to wada, która definiuje się jako niepełnosprawność, to jak najbardziej powinnaś dostać zaświadczenie.Dziękuję Ci za odpowiedź. Ja w ciąży nie wiedziałam o wadzie, wszystko się szybko potoczyło po porodzie.
Nawet nie wiem czy nas to dotyczy, nikt nie dał konkretnej odpowiedzi. Zapewne nie skoro nie dostałyśmy tego w szpitalu.
Nie zlecają bety tylko odrazu usgco ma wpadka do zapłodnienia?
Rozumiem że miałaś stosunek 20.05. Ale wtedy owulacja mogłaby być następnego dnia albo kilka dni później.
Nie chcesz zrobić bety hcg, ale lekarz na nfz Ci i tak ja zleci. Wiec może warto zrobić?