reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KG w ciąży

Hej dziewczyny ;) jestem tu nowa.
To moja pierwsza ciąża taka wyczekana bo dość długo staraliśmy się z mężem, więc wydaje mi się że bywam przewrażliwiona.
Moje pytanie jest takie ile przytyłyście do 19 tygodnia? Ja jestem w 19tyg i już przytyłam 12kg. Wydaje mi się, że to zbyt dużo. Czy któraś z Was też dużo przytyla ?

reklama
Na moje oko to jest dużo i powinnaś zacząć uważać.
Ja bym skontrolowała tarczycę i cukier.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11kg (poród w 37tc), a w drugiej 8kg (ale poród 35tc).

Ja w pierwszej przytyłam 14kg (poród w 40tyg), w drugiej( cc w 38tyg) i trzeciej(poród w dniu terminu) po 7kg a teraz jestem w 25tygodniu i już mam 8kg do przodu i lekarz nie widzi niczego nieprawidłowego. Także wydaje mi się że to kwestia organizmu.

To może taka Twoja uroda. Mimo wszystko porozmawiałabym z lekarzem i umówiła do dietetyka.
A jak wyniki glukozy na czczo?

To może taka Twoja uroda. Mimo wszystko porozmawiałabym z lekarzem i umówiła do dietetyka.
A jak wyniki glukozy na czczo?
W następnym tygodniu mam wizyte i na pewno skontroluje. Jeżeli chodzi o glukoza lekarz na kolejnej wizycie ma mi wyznaczyć termin. Być może jes tak ze organizm odbija sobie ze wczesniej miał za mało i magazynuje ?

W pierwszej ciąży zakończonej porodem w 36 tc przytylam 13kg w drugiej poród w 39tc 11 kg

reklama
Hej dziewczyny ;) jestem tu nowa.
To moja pierwsza ciąża taka wyczekana bo dość długo staraliśmy się z mężem, więc wydaje mi się że bywam przewrażliwiona.
Moje pytanie jest takie ile przytyłyście do 19 tygodnia? Ja jestem w 19tyg i już przytyłam 12kg. Wydaje mi się, że to zbyt dużo. Czy któraś z Was też dużo przytyla ?
W pierwszej ciąży przytyłam 14 kg. W drugiej 20 mimo, że moje żywienie się nie zmieniło a ruchu miałam sporo przy biegającej 2 latce. Syn ma 9 miesięcy po kilogramach nie ma śladu, ale fakt, że zaczęłam trenować bo nie byłam zadowolona z własnej kondycji fizycznej i kondycji skóry i ciała.

Do góry