Anulka0207
Zaangażowana w BB
Syn 21, drugi syn 18..jestem w ciąży z maluszkiem. Czy w takiej sytuacji po narodzinach, przysługuje mi karta duzej rodziny??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to nie zbulwersowanieNie bulwersuj się tak.
Jest duża różnica. @Fio przytoczyła przepis. Ale Ty jak zawsze musisz być mądrzejsza.A co za różnica czy się uczą czy nie? Nie muszą się uczyć. Moja mama dopiero teraz załatwiła kartę dużej rodziny a z sześciorga dzieci uczy się tylko jeden 14-letni chłopak i dostała bez żadnego ale.
Nie jestem mądrzejsza tylko napisałam na przykładzie mojej mamy. Dlatego się zdziwiłam jak przeczytałam przepis który wstawiła koleżanka wyżej. Bo moja mama starała się o tą kartę dopiero 3 miesiące temu i ja dostała [emoji2368]Jest duża różnica. @Fio przytoczyła przepis. Ale Ty jak zawsze musisz być mądrzejsza.
No to dla mnie to dziwne jest jak pisza ze tylko osoby uczace sie do 25roku zycia moga dostac a jak ktos pracuje to nie powinni dostacTo jak to się stało że moja mama ta kartę dużej rodziny dostała? U mojej mamy się tylko jeden syn uczy 14-letni. Drugi syn jest z rodzicami ale pracuje ma 22 lata a reszta rodzeństwa mieszka już osobno i my musieliśmy wypisać dokumenty z naszymi danymi i zaznaczyć że nie mieszkamy już z rodzicami i się nie uczymy. A kartę dostała bez żadnego problemu.
Jeśli by ten przepis był "prawda" to moja mama nie ma prawa do tej karty a ja ma. Coś jest nie halo w tym przepisie. Przecież nie idzie skłamać w dokumentach bo pesele są potrzebne każdego dziecka.No to dla mnie to dziwne jest jak pisza ze tylko osoby uczace sie do 25roku zycia moga dostac a jak ktos pracuje to nie powinni dostac
To już się po gubiłam.No ja tez poczytalam o tym. I To samo co wkleila koleznaka zgadza sie
Jeśli by ten przepis był "prawda" to moja mama nie ma prawa do tej karty a ja ma. Coś jest nie halo w tym przepisie. Przecież nie idzie skłamać w dokumentach bo pesele są potrzebne każdego dziecka. To już się po gubiłam.
Dziękuję za link czytałam to dlatego się zdziwiłam. To na jakiej innej podstawie moja mama mogła dostać ta kartę?
Tego to nie wiem dla mnie to dziwne nawet nie dostana karty Ci co do 18roku zycia 2dzieci uczy sie a 3 dziecko 20 lat nie uczy sie i nie maja prawa wydac takiej karty....Dziękuję za link czytałam to dlatego się zdziwiłam. To na jakiej innej podstawie moja mama mogła dostać ta kartę?
Kurcze dziwna sprawa[emoji2368] czyżby jakiś przekręt? [emoji1787]Tego to nie wiem dla mnie to dziwne nawet nie dostana karty Ci co do 18roku zycia 2dzieci uczy sie a 3 dziecko 20 lat nie uczy sie i nie maja prawa wydac takiej karty....
Kartę dostała mama a nie dzieci. Taka jest różnica.Kurcze dziwna sprawa[emoji2368] czyżby jakiś przekręt? [emoji1787]