reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karolinka 24t, waga 700g nasz maleńki cud!!!

Ja chyba nie mogę narzekać na brak koncentracji u Szymona.
Lubi się bawić i zajmuje mu to trochę czasu.
Ma kilka ulubionych zabawek, a najbardziej pożądane są wszelakie uchwyty, przy szafkach, meblech...poprostu uwielbia, to chyba jakiś jego fetysz :):)

P.s. ostatnio nauczył się rzucać z bratem piłkę.
Tzn. nie potrafi łapać, ale zrozumiał filozofię odrzucania jej z powrotem :):)

reklama
w niedzielę nadeszła długo oczekiwana chwila moja kruszynka ruszyła sama:szok::-) zaczeło sie od 2 , 3 metrów dzis już potrafi sama chodzić , robi to jeszcze powoli i ostrożnie ale to chyba kwestia tygodnia lub dwóch i zacznie pędzić. cos niesamowitego, ponieważ jak się urodziła to informowano nas że z chodzeniem to koło trzeciego roku życia, a tu taka niespodzianka. naprawde nasze maluszki są niesamowite potrafią nas zaskoczyć.

Super wieści przynosisz Doris.

Tak jak już kiedyś napisałam, Karolinka jest CUDEM.
Zwalcza wszystkie przeciwności i pokazuje, ze wcześniactwo nie wszystkich dotyka.

Bardzo się cieszę, no to zacznie sie bieganie za córcią mama, co???:-D

Moja lolka ma już 4 ząbki, i już super chodzi, teraz zaczeły się kłutnie ze starszą siostrą, Karolinka biega za nią krok w krok a Martynka już ma tego dość. drogie mamy jak u was z zasypianiem, ponieważ Karolcia jak była mniejsza zasypiała sama a teraz żeby poszłą spać to musimy się siłować czasem to trwa az 2 godziny, a w dzień czasem spi tylko 30 minut a czasem godzine ale to chyba za mało, potem chodzi i marudzi a uśpić się nie da.

reklama
No to kolejne gratki dla Karolci :-):tak:.
Widzę, ze ząbki rosną jak grzyby po deszczu haha, jak u nas :tak:.

Z zasypianiem nie pomogę. U Szymona nigdy nie było z tym problemu, oczywiście podczas choroby wisi na rekach i jest maruda, ale gdy zdrowy zasypia sam w łóżeczku lub na naszym łóżku, bez lulania, śpiewania i innych takich.

Do góry