reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karolinka 24t, waga 700g nasz maleńki cud!!!

Szymon obecnie ma ciemiączko 1,5 na 1,5.
Dostaje jedna krople dziennie Devikap-u.
W dni gdy jest słonecznie i wychodzimy na dwór mam mu tej kropli nie podawać. Tylko czasem to trudno ocenić, bo podajęmu ją rano, a co zrobić gdy rano nie zapowiada się słonecznie, a popołudniu słońce jak ta lala i Szymon na dworze???;-).

Doris myślę, ze skoro lekarz na to zwrócił uwagę, to nie zaszkodzi sprawdzić. Jak już będziesz wiedziała co i jak, to napisz koniecznie.

reklama
dziś małej wyszedł 5 ząbek, wychodzą jak grzybki po deszczu. z chodzeniem szaleje, jak zobaczy kota lub psa do dostaje skrzydeł i biegnie, niesamowite jest to jak się rozwija i pomyśle ze nikt nie dawała jej szansy na normalne życie:-) ,coś wspaniałego , co prawda początki były bardzo ciężkie ale warto było poświecić się maksymalnie.

DSC02533.jpg

Karolinka dziś kończy 15 miesięcy czy widać że urodziła się mając 700 gram oceńcie same.

Ale fajna jest.

Doris, pytalam o te dodatki bo pisalas ze na 9 mies Karola waxyla 6200. Moja ma 10 mies i wazy 6800 i stoi z waga...
A moja Tosia na moim mleku super przybierala. w pierwszym miesiacu po szpitalu przybrala prawie 1,2 kg

Gratuluje ślicznej córuni:) Lubie czytać takie historie z happy endem:)
Pozdrowienia od Zuzi wcześniaczki i jej mamy z Pszczyny

u nas obecnie żle, Karolinka ma anginę i zapalenie ucha, jest na antybiotyku, męczymy się od soboty, dzis już jest lepiej, do poniedziałku mamy antybiotyk. nie mam pojęcie gdzie mogła to złapać. jak się okazała waga nie jest tak rewelacyjna równe 8kg , może przez to że od miesiąca biega jak szalona a od soboty niech wogóle jesc , dopajamy sie ors, żeby się nie odwodniła.

reklama
Hej, oj współczuje choróbska:(
Zuzia urodziła się w klinice w Bytomiu w 28 tc. Ważyła 1100 i miała 38 cm...
W zeszłym tygodniu skończyła 2 latka. Po wcześniactwie została nam drobniutka budowa ciała;) Waży niecałe 11 kilo.
Pozdrawiamy i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia:)

Do góry