reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

Ja kupilam sobie nakladki na piersi do karmienia z aventu uzywala moze któras??Jak sie sprawdzaja??I czy powinnam uzywac od pierwszego karmienia mam b.wrazliwe piersi troche sie boje bo mam tez prawie plaskie brodawki(czy jakos tak)
Hehe zabrzmialo to jak list do bravo girl ;-):-D:-D

Befatka - ja mam te z Aventu, nie narzekam. Ale Mała musi się nagimnastykować żeby załapać o co chodzi. Z gołą piersią szybciej "łapie", ale niestety, tak mi pogryzła że nie da rady bez nich karmić. :baffled:

Kasia -też tak mam że te "początki" ssania są najgorsze, później chyba się przyzwyczajam :nerd:

Moja też póki co smoka nie toleruje, próbowałam jej dać to tylko ją rozzłościłam i na tym sie skończyło :sorry2:

PrzyszłaMamusiu - z tą cyganką to mieliście faktycznie ubaw :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
jakie można pić soki z wodą ? bo ja już na jabłkowy nie mogę patrzeć:-(
Darinia, jak nie zauważyłaś, żeby Zuzia miała jakieś odczyny alergiczne do tej pory to myślę, że możesz spróbować dowolnego soku i nie musisz go już rozcieńczać. A jak masz wątpliwości, to możesz zacząć od kubusia dyniowego albo z bananem, to takie mało uczulające produkty.

PM no niezła baba :-D Ubawiłam się
mrówa ja właśnie uwielbiam kawę no i to wczesne wstawanie :-/ A gazowanych się boję strasznie, za to mam ochotę na piwo chyba poprosze męża o bezalkoholowego lecha, odgazuję go i wypiję :p
weronika na bolące sutki polecam masc Bepanthen lub Purelan 100 oba doskonale natłuszczają i nawilżają brodawki i nie trzeba ich zmywać przed karmieniem,

jak narazie nic jej nie zaszkodziło bardziej boję się że jak coś zjem to będzie się męczyć z brzuszkiem jak długo trzeba trzymać się tej diety bez pieczonego zup bez śmietany?

Ja pije kawę ricore z płaskiej łyżeczki z mlekiem. piwa ćwierć szklaneczki juz też spróbowałam, ale tylko tak na smaka;-)
Darinia - ja pieczone jem, zupy tez ale my raczej nie zabielamy śmietaną:tak:

Jeezu!Ja też miałam tak ponadgryzane sutki,że się dotknąc nie dałoa jak karmiłam to ze łzami w oczach i chodziłam po domu bez biustonosza czego konsekwencją były ulane mlekiem koszulki albo poplamione od masci:dry:.Też mi mała wisiała na cyckach po godzinie!Teraz jest już spokój jje szybko i już łapie prawidłowo.Sama nie wiem jak to się stało że już jest dobrze:baffled:bo i czasem po parę razy jej podawałam żeby dobrze złapała,pózniej unosiłam pierś tak,żeby sutki były do góry,no i smoczka kupiłam takiego,że się z nim praktycznie nie rozstaje;-).Miała anatomiczne ale nie umiała ich utrzymac,a po kształcie w jakim mi zostawiała sutki po karmieniu wywniosowałam,że muszę kupic symetryczny.I wybór padł na NUK silikonowy.I z takim samym smoczkiem kupilam jej buteleczkę i jej pasują te rzeczy.:tak:

Zupy też jem nawet z e śmietaną(tylko zawsze jej mało używałam).Tatusiowie naprawdę się przydają;-).My usypiamy albo w tej huśtawce(fajna sprawa bo robi to ona dosłownie za nas a wtedy ja mam czas i póki jej smoczek nie wyleci to jest cisza i spokój)dla noworodków albo teraz też w wózeczku.Także w sumie to dopiero wieczorem zasypia sama w łóżeczku i tak do rana.:tak:

Mazdaga ona też miała problem z innymi bo nie dosyc że jej dlugo wpychalam zanim złapała to zaraz go wypluwała,a teraz tylko krzyczy jak jej wypadnie:tak:.To jest NUK taki z białą tarczką w kształcie serduszka od 0-6m(chyba a jak nie to 0-3 w każdym bądź razie tan najmniejszy)i my mamy silikonowy kupiłam go na TESCO za niecałe 10zł i w REALu też je widziałam.Powodzenia to by ci ulżyło jak jej się spodoba.

reklama
Do góry