reklama
Agniieszka
Fanka BB :)
żelka u nas jabluszko jest codziennie a kupki a tak nie ma..
Mam pytanko czy któraś z Was tzn dziecko pije mleko Enfamil??My wprowadzamy Enfamil Premium 2 i od tego czasu mamy naprawdę mega zaparcia do tej pory były problemy ale nie aż takie i teraz tak się zastanawiam czy od tego mleka nie ma mała takich mega zaparć....
lepidoptera
u nas chyba postęp:-), mały słoiczek obiadku znika w .... hmm 2 dni (co drugi dzień z 1/2 żółtka). Dziś mała pierwszy raz dostała mm, wypiła bez problemu, za to mój cycuch już przepełniony, ale powoli musi się przyzwyczaić, że do południa nie ma produkcji mlesia
wolno nam idzie to rozszerzanie diety, nie moge sie doczekać wprowadzania owoców, a to jak wszystko będzie dobrze (bez alergii), nastąpi w najbliższych dniach:-)
wolno nam idzie to rozszerzanie diety, nie moge sie doczekać wprowadzania owoców, a to jak wszystko będzie dobrze (bez alergii), nastąpi w najbliższych dniach:-)
U nas tez maly postep dzisiaj Lepi
Pola 1 raz dostala rybke - losos z cukinia i ziemniakiem - do tego zoltko i maselko - i zjadla prawie pol malego sloiczka
Tylko domagala sie zaraz po cycusia..
Nie macie problemow z cycaniem na te skonczone 6 m-cy ?? Ja mam, slabo jest.. a wydaje mi sie, ze Polak glodny..
Zrobie jej zaraz kaszki z owocami swiezymi - to juz nawet calkiem ladnie zjada! Wstala niedawno po 3 h drzemki prawie - wiec zanim pojdzie spac troszke minie, musi cos zjesc...
A ja kolejna bawarke mykne..
Edit:
Polak wsuwa kaszke Tata karmi
Cycki suchawe :/
Pola 1 raz dostala rybke - losos z cukinia i ziemniakiem - do tego zoltko i maselko - i zjadla prawie pol malego sloiczka
Tylko domagala sie zaraz po cycusia..
Nie macie problemow z cycaniem na te skonczone 6 m-cy ?? Ja mam, slabo jest.. a wydaje mi sie, ze Polak glodny..
Zrobie jej zaraz kaszki z owocami swiezymi - to juz nawet calkiem ladnie zjada! Wstala niedawno po 3 h drzemki prawie - wiec zanim pojdzie spac troszke minie, musi cos zjesc...
A ja kolejna bawarke mykne..
Edit:
Polak wsuwa kaszke Tata karmi
Cycki suchawe :/
Ostatnia edycja:
Lepi, Maja powoli ale do przodu:-) u nas dzisiaj był burak ziemniak marchewka żółtko i poszło wszystko jakieś 4 łyżki stołowe ale dlatego, że Franek lubi buraka, na jutro mam słoiczek z jakieś mięsko z pomidorami zobaczymy... na noc zrobiłam jak zwyle kaszkę był płacz i podkówki musiał być cycuś jedzony tak łapczywie jakbyśmy go z 2 dni głodzili a zawsze jadł kaszkę! dopóki moje dziecko nie zacznie mówić muszę zgadywać co chce
bra00721
kurcze, pediatra mi sugerowala, że na mleczko "2" dzieci często reaguja zaparciami i żeby wlaśnie podawac dużo wody. soczki moze ogranicz, bo zawierają dużo węglowodanów. enfamil to jedno z najlepszych mleczek z tego co mówiła. nie wiem jak ci pomóc kochana :-( a byłas u pediatry?
reklama
lepidoptera
Maja - to rzeczywiście postępy:-). Powiedz, jaką kaszkę dajesz małej? są jakieś bezglutenowe, bez cukru?? u nas na razie tylko ekspozycja na gluten, choć powoli odechciewa mi się pichcić tę mannę. Ale jeszcze miesiąc i koniec ograniczeń w tej materii. Co do mleczka, to ogólnie biust wydaje mi się mniejszy, nie taki pełen, ale jak odciągałam do tej manny, to mleczko jest, ale do południa, bo późnym popołudniem już miałam problem... może to kryzys laktacyjny? Ja od dziś będę podawać mannę z mm, bo powoli chcę i siebie i Zośkę przygotować do mojego powrotu do pracy, więc produkcja się zmniejszy.
Tak się zastanawiałam jak to jest z zakończeniem laktacji. Ja mam zamiar jeszcze przez kilka miesięcy karmić, ale jak później skończyć? Stopniowo, ale po prostu produkcja ustanie, czy jak to wygląda??
Tak się zastanawiałam jak to jest z zakończeniem laktacji. Ja mam zamiar jeszcze przez kilka miesięcy karmić, ale jak później skończyć? Stopniowo, ale po prostu produkcja ustanie, czy jak to wygląda??