reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
Bra noc zatem udana:-)

Franek dzisiaj załapał że mm też jest do jedzenia:-) nie chciał jeść gdy trzymałam go na rękach, nakarmiłam go jak leżał w łóżeczku wsparty o poduszkę. Przypuszczam że jest to kara dal mnie: "Mamo skoro nie mogę przytulić się do cycusia, ty nie możesz przytulać mnie jak jem z butelki" Tkwiłam zgarbiona nad łóżeczkiem (myślałam później, że się nie wyprostuję:sorry2:)trzymając butelkę Franek nie spóścił ze mnie oka... Uważam dzisiejsze karmienie za sukces, bo poszło 180ml mleczka z kaszką manną:tak: zobaczymy jak będzie jutro i mam nadzieję, że uda mi się na stałe zamienić to karmienie cycuśiem na karmienie mm, póżniej byłby obiadek, w między czasie gdzieś tam jakiś owoc i spokojnie wtedy mogłabym wyjść do pracy na 6h...

A i jeszcze 40 ml herbatki dziś wypił:szok:

agacio - czyli u Was postępy:-)

Zośka zjadła dziś ponad połowę małego słoiczka obiadku, a po tym dostała 100ml mm z manną, wypiła i w ryk, że za mało:szok:, więc matka szybko bufet musiała otworzyć:-D

po tym mm (Bebiko) wstrzymały nam się trochę kupy, tzn. zawsze było ich kilka na dobę, a dziś dopiero przed chwilą było troszkę. Zobaczymy jak będzie dalej. Chciałam podać dziś Zochnie jabłuszko, miałam w słoiczku (kiedyś mi przysłali z Hippa) - ale się krzywiła, nawet łyżeczki nie zjadła, a zlizywała z ust jak słodki koteczek:-D. Tak więc widzę, że wszystkich nowych smaków bedzie się musiała nauczyć.

Jeju dziewczyny!! Te moje potworki wsuwają odp dużego słoiczka zupki na główke a kaszki(gestej) robie 0,5l na nie dwie:-p chrupki kukurydziane wsuwaja garsciami:-D mleka pija 210ml

Czarna ja bym zaczeła od kaszki kukurydzianej

Ostatnia edycja:
No i u Was Lepi postępy! super! Wiesz spróbuj może małej dać śliwki suszone np gerbera sa też sliwki z jabłkiem. Jak widzę, że Franek robi maleńkiego bobka, albo ciśnie strasznie długo czerwony jak burak daję właśnie śliwki i kupa jak malowana:tak: A i zapachowo nawet lepsza :-DNigdy nie czekam aż będzie miał zaparcie tylko odrazu aplikuję u nas się sprawdza lepiej niż jabłko :tak:

Poziomki teraz się nie dziwię, że takie pulpety;-) a te nasze małe niejadki dziuby zaciskają w proteście:dry: jak Ty je karmisz dwie na raz?

Ostatnia edycja:
Oj wesoło masz z tymi dziewczynkami. U mnie dopiero Igorowi się poprawia apetyt. Dziś wciągnął ponad połowę dużego słoiczka obiadku. Potem dogryzł rybą z mojego talerza:)
A mleka to on wciąga 250/260 ml :)

reklama