reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Bra ja tez tak gotuje Zywca, albo czasem ograniczam sie do zagotowania go dwa razy w czajniku tylko.. choc rzadko uzywamy ogolnie wody.. A kupki - hm no takie bardziej dorosle! i nie pachna...oj nie... teraz juz wiem co znaczy 'pachnace kupki' - myslalam, ze nigdy takie nie byly, teraz wiem, ze kiedys byly wlasnie 'pachnace'... :laugh2:

reklama
byłam u pediatry i powiedziała, aby w dalszym ciągu gotowac żywca. zaparcia po wprowadzaniu mleka "2" to znak że dziecko dostaje za mało pić i między karmieniami mam ja dopajać najlepiej sama wodą albo herbatką.

swoja droga okazało sie, że karmię młodą za często i tak od dzis ma mieć 4 duże posiłki w ciągu dnia i picie pomiędzy.

Ostatnia edycja:
yyyy no ładnie, nawet nie wpadłam na to aby gotować butelkowaną wodę:-p
Zresztą junior herbatkę popija tylko do obiadu,a czasami też mlesiem zakąsi

bra odnośnie tego co napisałaś, to u mnie dzieć chyba sam to wprowadził- bo od jakiegoś czasu je 1 raz ok 11,potem obiad ok14-15, potem mlesio 17,i mlesio na spanie.A mi się wydawało,że jakiś niejadek się zrobił

Ja podaję tylko kranówę przegotowaną. Swoja drogą my mamy bardzo dobrą kranówę.
Majcia wczoraj pierwszy raz pogardziła obiadkiem ze słoiczka. była to cielęcinką z fasolką i czymś tam. Niby jej smakowało, bo 1/3 zjadła, ale chyba Jej się gryźć nie chciało, bo to pierwszy taki gruboziarnisty posiłek był. Kawałki ziemniaczków wypluwała.

bombelg np :

8- mleczko
12- obiadek
16- mleczko
20- mleczko

deserki nie są liczone jako posilek, więc moga byc podawane np przed obiadkiem i przed tym mleczkiem o 16 jako ułatwiacz trawienia. pomiędzy posiłkami woda.

bombelg np :

8- mleczko
12- obiadek
16- mleczko
20- mleczko

deserki nie są liczone jako posilek, więc moga byc podawane np przed obiadkiem i przed tym mleczkiem o 16 jako ułatwiacz trawienia. pomiędzy posiłkami woda.

bra i już bez nocnego karmienia jak dobrze rozumiem ? czy jesio w nocy coś ?

reklama
Bra u nas ten sam problem z zaparciami też mi lekarka kazała wodą najlepiej poić ale mała nie bardzo wodę preferuje daję trochę soczku i herbatki jakieś my teraz też przechodzimy na mleko 2 z tym że u nas większy problem bo z mleka bez laktozy więc bardzo bardzo powoli przechodzimy już 2 tydzień mieszamy....obiadki też średnio idą deserki ok ale daję po obiedzie bo jak dawałam najpierw deserek to mała w ogóle na obiadek nie chciała patrzeć.....