reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

:( dzis podaliśmy małej sztuczne mleczko :( była bardzo marudna w ciągu dnia, teraz wieczorem też i podaliśmy jej butelkę. wciągnęła 100 ml - mniej płacze i o wiele łatwiej zasypia do kolejnej przerwy- ktora następuje szybko. więc u nas to marudzenie wynikało raczej z niedojedzenia. pokarm niby mam, leci z piersi jak szalony, ale najwyraźniej mało tłusty jak gdzies wyczytałam. w sumie to nie mam się czemu dziwić, bo tak skupiałam sie na ograniczaniu potencjalnych wywoływaczy kolek, zaparć itp że dziennie dostarczałam sobie max 1500 kcal. czuje się okropnie, tak bardzo zależało mi na kamieniu tylko piersią a tu zapowiada sie dokarmianie sztucznym. :(((((

reklama
bra a jadasz regularnie posiłki???
To ma ogromne znaczenie by jadać między posiłkami jakieś przekąski (owoce, chrupki kukurydziane itp).
Mnie lekarka wręcz opierdzieliła jak się dowiedziała że jadam co 3-4 godziny a dziwiłam się że mam jakoś tak mało tego pokarmu. Teraz jadam częściej ale nie więcej, piję dużo wody i herbatkę na laktację z Hippa. Czasami też łyknę ciemne Karmi i jest git :-) Nie martw się !!!!!

Nam udało się ustabilizować karmienie regularnie co trzy godziny z sześciogodzinną przerwą nocną . Zajęło nam to jakiś tydzień i teraz je codziennie w tych samych godzinach, można od Jagodzi ustawiać zegarki :-)

WOW ! Hope gratuluje, tez bym tak chciała...

bra - tylko sie nie obwiniaj,, bo wtedy faktycznie moze zaniknac pokarm, przystawiaj mimo dokarmiania mala jak najczesciej do cycania - musicie probowac kochana

..moja dzis po kapieli zasnela ze smokiem bez jedzenia,,, (smok zostal wdrozony celem uciszenia rykow podczas ubierania po kapieli, i nawet toche zadzialalo..) ,,ale tylko ja odlozylam to za chwile juz jojczala i jadla i jadla i jadla ...boszeeeee, dlugo to jej szlo, a ja zjadlam kolacje jak zwykle pozno i zimna... bo dzis robilam ja na raty.. wiec wystygla... buuu

Dziewczyny ja wcale nie jem regularnie a nie zauważyłam żeby mały chodził głodny... Jem śniadanie, obiad i coś przegryzę czasem, typu jabłko... Ale ja mam umówmy się zapasy do karmienia na tyłku i udach... Ale spotkałam się z opinią, że można pić za dużo i wtedy pokarm się rozrzedza. Np herbatki laktacyjne mogą dawać taki efekt jak się je pije w nadmiarze.

bra a jadasz regularnie posiłki???
To ma ogromne znaczenie by jadać między posiłkami jakieś przekąski (owoce, chrupki kukurydziane itp).
Mnie lekarka wręcz opierdzieliła jak się dowiedziała że jadam co 3-4 godziny a dziwiłam się że mam jakoś tak mało tego pokarmu. Teraz jadam częściej ale nie więcej, piję dużo wody i herbatkę na laktację z Hippa. Czasami też łyknę ciemne Karmi i jest git :-) Nie martw się !!!!!

no nie jadam :( ostatnio zorientowałam się,że przez kilka ostatnich dni jadłam bardzo mało i rzadko. tylko, że pokarmu mam dużo... zaraz dam jej jeszcze sztuczne, ale później po konkretnych jedzonkach będzie tylko naturalnie i zobaczymy... :((( czuję się okropnie

U mnie Igor od kilku dni po cycu budzi się co 2 godziny a nie co 3 nie wiem co mu się stało :/

A może maluchy mają już większe potrzeby? I trzeba poczekać aż nam się pokarm dostosuje. Dlatego to się nazywa "na żądanie" a nie co 3 godziny. Grunt to się nie poddawać.

Ja tam się nie poddaje. Mam zamiar karmić cycem ile się da... sztuczne mleko jest strasznie drogie. Wolę już w to miejsce małemu jakiś ciuszek kupić :tak:

reklama
Oj jest drogie! A za chwilę maluchy nie będą szamać po 100 ml tylko więcej i jeszcze szybciej będzie go ubywać z pudełka.