reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Hope- całkowicie się z Tobą zgadzam :tak: i Marzenkę też doskonalę rozumiem bo my też z tych co w miejscu na tyłu usiedzieć nie potrafią :-)

a ten program to "Wiem co jem " - oglądamy :tak:

Mojego też rozprasza wszystko ale od momentu jak już nie jest taki głodny i Hope wtedy urządza sobie ciągnięcię sutka to masakra jakaś :no: Szymcio mi tak nie robił

Cos z tymi majowymi łobuzami jest :-) moje córeczki tez mnie tak nie ciągnęly jak gumę, a mój bąbel to przy każdym karmieniu

a czy wasze dzieci też tak mają że informują o tym że są głodne tak strasznym krzykiem? a potem łapczywie rzucają się na butelkę/cycka? bo ja się zastanawiam jak mam wprowadzać coś nowego z łyżeczki, młody jak głodny to wrzeszczy niemiłosiernie...

Chmurka moja mała tak nie wrzeszczy :no:ona nawet po 4 godzinach snu w ciągu dnia jak się obudzi to nie płacze tylko najpierw się uśmiecha, obczaja gdzie jest czyli ogląda cały pokój, swoje łóżeczko, patrzy na mnie wielkimi oczami. Następnie jak się ociągam z cycem to zaczyna delikatnie kwękać to takie jakby pokasływanie gardłowe znaczące "Matka wyciągaj cyca, przekąsiłabym coś " i matka posłusznie wyciąga :-)

Dziewczyny moja Kluska to samo. Ojciec wejdzie do pokoju gdzie ją karmię, ta od razu luk na ojca z moim cyckiem off kors :tak:

chmurko u nas sie tak wydziera czasami, ale to tylko przed spaniem tym nocnym, jak jest naprawde zmeczony. Jest głodny wiec musi ssac, ale jest zmeczony i nie chce mu sie ssać, no ale trzeba i takie bledne kolo i sie drze niemiłosiernie, a ja sie nie moge powstrzymac i siedze i sie smieje z tego mojego dziabdzionga :)

reklama
Agnieszka myślę,że wystarczy starte-tylko daj odrobinkę i obserwuj reakcję.
Remik dziś dostal odrobinkę ziemniaka. Na początku wypluwał,a potem zajarzył,że trzeba pomemłać:-D i zjadł,ale mu jakoś niebardzo smakował:-p A też chcialam zacząc od jabłka ale czytałam w poradniku,że lepiej zacząć od ziemniaka i marchewki,a potem jabłko,bo jabłko słodsze i dziecko może potem nie polubić warzyw;-)