reklama
Agniieszka
Fanka BB :)
Agnieszko za dużo wg mnie..
nawet na opakowaniu od herbatek (przynajmniej hippa) pisze że dziennie dziecku można podawać 100 ml herbatki
jeśli mała pije więcej radziłabym dawać bardziej rozcieńczoną ale tak aby ta łyżeczka którą daje się na 100 ml była zawarta w tych 4 buteleczkach które podajesz
czyli więcej wody
Ale z tego co ja zrozumialam to od 1 tyg podaje sie wg potrzeby a po 4 miesiacu tylko 100 ml?
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Ale z tego co ja zrozumialam to od 1 tyg podaje sie wg potrzeby a po 4 miesiacu tylko 100 ml?
hmmm faktycznie jest tak napisane .. ale jak podawąłam gdy Vi była mała czyli prawie 2 lata temu pisało żeby podawać nie wiecej niż 100 ml dziennie takiemu maluszkowi i się tak dostosowałam
dawałam 50 rano i 50 wieczorem (po pół łyzeczki) ale dolewałam więcej wody
teraz nawet nie czytałam opakowania bo pamietałam po 1 dziecki i podaję tak samo cvzyli 100 ml dziennie
raczej skład herbatki by się nie zmienił....
wiec niech moze więcej mam się wypowie :-)
karolq8
A ja daje tyle ile mala chce. Jak jest upal wypije wiecej jak zimno mniej ale 200 napewno w dzien wypije. Teraz soczki juz jej tez kupuje wiec jablkowy jakis zawsze ma do tego wiec idzie mniej herbatki. Wody niechce pic wiec musi byc herbatka
mi sie gdzies obilo o uszy ,ze jesli chodzi o wodę, to powinno się dawac mniej wiecej tyle ile wynosi jedna porcja mleczka...
moj bardzo rzadko, tylko kilka lykow wody sie napije jak ma czkawke...
Agnieszka, to moze dlatego Ci nie chce pic mleczka po 120 co 3h tak jak pisalac,bo pije za duzo wody ktora mu zoladeczek zapelnia...
moj bardzo rzadko, tylko kilka lykow wody sie napije jak ma czkawke...
Agnieszka, to moze dlatego Ci nie chce pic mleczka po 120 co 3h tak jak pisalac,bo pije za duzo wody ktora mu zoladeczek zapelnia...
karolq8
Moze i tak byc moja pije zeby ugasic pragnienie pare lyczkow ale jak usypia to herbatke chce jak widze ze zasypia juz to wymieniam na smoczka
Agnieszka, ja młodego też dopajam, ale podobnie jak u Żelki, ok 50 ml to max i to w upały. Herbatkę robimy sami - napar z rumianku, ale tak naprawdę to ledwie zabarwiona woda
Gdzieś w sklepie oglądałam ostatnio herbatki gotowe i głowy nie dam, ale zdawało mi się, że do 4 miesiąca max 100 ml w ciągu dnia, a później jak już wprowadzamy pokarmy stałe, to więcej według potrzeb.
I rzeczywiście, jak Ci tyle herbaty wypija, to nic dziwnego, że mleka nie chce, bo już miejsca w żołądku brak.
Gdzieś w sklepie oglądałam ostatnio herbatki gotowe i głowy nie dam, ale zdawało mi się, że do 4 miesiąca max 100 ml w ciągu dnia, a później jak już wprowadzamy pokarmy stałe, to więcej według potrzeb.
I rzeczywiście, jak Ci tyle herbaty wypija, to nic dziwnego, że mleka nie chce, bo już miejsca w żołądku brak.
Hope
podwójna mama :-)
A ja wyczytałam, że nie powinno się podawać dzieciom herbatek słodzonych Te granulaty to jest doopa nie herbatka, sama glukoza zabarwiona i kropnięta ziołami. Wzięłam właśnie kilka granulek do spróbowania, słodkie jak diabli.
Madzik dobrze robi
Madzik dobrze robi
reklama
sylwia_
mmm...glukoza, lubie pic glukoze wiem ze nie na temat ale mi jolek przypomniala wlasnie o tym przysmaku