reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

oj tam bra przecież nie będziesz małej cały czas karmić na szczucznych to tylko w razie dłuższyvch wyjść a co do herbatki koperkowej u mnie to dobry wybór mała zapija się nią w upały aż się uszy trzęsą a ja co pół godziny z cyckami nie latam popije troszkęi spokój i tak wypija w bardzo gorące dni przez cały dzionek 90 ml

reklama
Bra jest sposób na to, żebyś podawała dziecku swój pokarm. Mleko można zlewać. Zbierać przez kilka dni i dolewać do porcji stojącej w lodówce. Najlepiej po trochu codziennie ściągać, jak się uzbiera porcja, zamrozić :-) Sama tak robiłam wiele razy.

A ja po wczorajszej wizycie u pediatry mam zalecenie dopajać małą raz w nocy wodą, bo za dużo przybrała w krótkim czasie, a że pije często, to starać się przedłużać czas między karmieniami.
Jeszcze nie odciągałam mleka. Jakoś boję się, że jak zacznę, to produkcja mleka ruszy na dobre:sorry:, a boję się nawału i zastoju mleka... ale chyba będę musiała spróbować, bo dziś mała ma dłuższe przerwy na jedzonko (nawet 3 godzinne, a normalnie zdarzało się, że piła co godzinę) i piersi rosną w oczach:szok: i twarde się robią

A no własnie jak to jest z tym nawałem, ile po porodzie się pojawia? I pogryzione sutki? Bo mnie to na razie odpukać omija i nie wiem czy mój synek taki zdolny czy to jeszcze nie czas.

salsera gratulacje zdolnego synka jeśli ci nie zmiętiosił sutków, nawał pojawia się w 2-3 dobie, a póżniej może się pojawiać pod koniec każdego miesiąca tak do 3go, czyli przy peszku można zaliczyć 3-4 nawały.
Co do herbatek koperkowych, moje dziecie ma straszne wzdęcia po niej i generalnie masakra jesli ja pije, więc zrezygnowałam i jest tylko na mleczku.

zelko- moja tez cos niechetnie ta koperkowa... ale rumiankowa jyz owszem w upalne dni podaje i chetnie ja pije i bardziej pomaga na ewentualne problemy z brzuszkiem

Salsera gratuluję zdolnego synusia, że ci sutków nie zmasakrował, poprostu dobrze się bobelek przyssał.A jeśli chodzi o nawał to nie każdy go ma. Ja miałam tylko przez kilka godzin, odciagacz poszedł w ruch i było dobrze, ale bimbałki są wtedy ogromne i twrde jak z betonu:-)

reklama