reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

karolka - moja to samoz jedzonkiem, palaszuje jak 3 miesieczne dziecko,,,

...i krztusi sie takze przy jedzeniu dosc czesto - b. mnie to martwi to jej zakrztuszanie sie..

zelko - no nie jest spokojna.. dzis nie jest spokojna! aaaaa,,, dzis jest masakraaaaa.. :/
ale fakt czesto po jedzeniu kupa od razu jest

reklama
moja mała tez się krztusi , śmiac mi się chce, że tak łapczywie pije lakomczuch jeden :)
kupki tez lecą często i śmierdząco. dzis było ich chyba 5 ;) i też często w trakcie karmienia, pewnie żeby miejsce zrobić ;)

i mam pytanko do was: chcialabym zacząć wychodzić z domu, ale nie idzie mi odciąganie mleka. zastanawiam się, czy nie wprowadzic sztucznego na czas gdy mnie nie ma. czy to dobry pomysł? jeśli tak, to jakie byście polecały?

bra - bebilon ....
ale radze Ci sprobuj odciagac, ja tez sie tego balam, i tez tak sobie szlo z poczatku, ale za ktoryms tam razem jest coraz lepiej, tez nie moglam wyjsc z nia spokojnie bo przeciez to taki pijak jest maly, ze uuuuu, jak i Twoja, lapczywiec jeden!hehe
edit: wyjsc z nia czy sama ze soba oczywiscie...
dzis jak bylam u fryza to odciagnelam 2 porcje, 100 i 80 i wszytsko wychlala od razu!

majusia ... ja się cieszyłam jak po pół godzinie odciągnęłam 40 ml ;/ ;) ja widzę, że u ciebie niezła produkcja! zazdroszczę :)

bra - :-Dheheh
ale to nie za jednym razem!! 100 wczoraj w nocy sciaglam, a dzisiaj rano te 80... ale fakt, na poczatku nie przypuszczalabym, ze to sie kiedys stanie..
probuj!!!
powoli do celu..:)

ja jak spróbowałam odciągnąć więcej- udało się te 40 ml ;) to aż miałam odparzenia przy sutkach ;/ masakra

bra spróbuj ogrzewać pierś np pieluszką przed odciąganiem, powinno się rozluźnić i może więcej ściagniesz, no i przede wszystkim Ty sie nie stresuj i da rade!! trzymam kciuki :)
maja może przez pogode, zmianę ciśnienia, za ciepło, zimno, albo poprotu marudny dzionek :) mój synek też mi dał dziś nieźle w d...e i też krztusi się przy jedzonku, a jak otwiera paszcze i macha głową i w sutka trafić nie może to już nie wyrabiam ze śmiechu, a mój łapczywiec się wkurza niemiłosiernie ;)

bra niestety wiem o czym mówisz...Ja też mało odciągałam jak musiałam przegotowywać i wtedy zaczęłam dokarmiać, bo małemu po prostu nie wystarczało,a ja poraniłam sobie nawet lewą pierś od tego laktatora:wściekła/y:Dlatego jeśli mam ci polecić mleczko to także polecam Bebilon :tak:
Aha mój mały też łapczywie je i się czesto krztusi:-p

bra bidulko chodż do mnie odstapie mleczka he he chociaż starm sie ne odciagac już bo moja mala pijaczynka radzi sobie z cisnieniem o ale sa czasami takie dni że z jednego cyca musze upuscić min 60 ml , ale ole nie odciagac i miec tyle żeby łapczywiec moj mały sie najadał z cyca bez pomocy laktatora że jest mleczka za duzo

reklama
heh dobra, ilonka, jak cos to sie zgłoszę ;)))
a na poważnie, to kupujemy dziś mleczko tak na wszelki wypadek i herbatkę koperkową. źle się czuję z ewentualnością dopajania sztucznym no ale co zrobić :(