reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
No właśnie Andzia doradziłabym Ci trochę przyprawić. A najlepiej ugotuj coś mniej tłustego dla Was albo jakąś zupę i zobaczysz jak młody będzie wcinał. Ja nie gotuję dla Igora osobno,po prostu nam gotuję takie posiłki,które może też zjeść Igor lub mniej doprawiam :)

Czekolada to jest TO!!!!
Polcia ostatnio pierwszy raz jadla czekoladke :D
Dorwala sie do szafki, wyciagnela serduszka z Milki, otworzyla! i ile byla w stanie w lapke zlapala i pozerala ze smakiem - nakrylismy ja jak juz cala umorusana byla :-D
Na szczescie efektow ubocznych nie bylo ;P

jolek przecież napisała maja że skutków ubocznych nie było....

Andzia może zacznij gotowac coś bardziej z sosami...moja Emka to wciągnie wsyztsko ale Vi musi mieć "mokre" jedzenie... dużo sosiku albo gęstą zupkę bo wodnistej nie zje :-p takie tam zachcianki..
albo moze małemy coś nie smakuje z tego co podajesz?? troszkę przypraw .. podaj wiecej ziół...
pokombinuj z jakimiś wiosennymi dodatkami :-)

co do picia tak piszecie.. Emma zjada tak ok 240-300 mleka na noc, poza tym z jakieś 2 kubki po 240 ml picia innego.... czyli 480 ...i to wsyztsko
zypy zjda też ok 250 ml no a z owoców to różnie... po kilka brzoskwinek , czy kilka truskawek , 2 banany np ... zależy :-pczasem wcale nie ma ochoty na owoce

Może dla Majki Polciowe problemy z kupą to norma więc nie brała tego pod uwagę, dlatego zapytałam!

Czekolada sposobem na zaparcie - proszę jaka niespodzianka:-D Maja, cieszę się, że nic Polci nie było.
Julek w niedzielę spróbował truskawek, takich prawdziwych, z własnej działki, pyszne były:tak: Smakowały mu bardzo, ale dałam tylko trzy, bo bałam się, bo to silny alergen. Na szczęście do tej pory nic się nie działo, więc truskawy możemy spokojnie wcinać:)

reklama
już sobie wyobrażam Polcie umorusaną czekoladą, smakowicie musiała wyglądać:-D

co do truskawek, to ostatnio też dałam Zośce - najpierw podusiłam widelcem i dałam sok - bleee, truskawki takie poduszone w mannie - blee, ale to dlatego, że się ciągnęły, za duże kawałki, bo jak zmiksowałam i dodałam je w tej formie do kaszki manny (daję mleczną z nestle), to wyszło pyszne danie i mała wcinała ze smakiem:-D. Jadła 3 razy i chyba uczulenia nie ma, choć nie jestem do końca pewna:confused:. podam jeszcze i będę obserwować.