reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

A ja jakos nie interesowalam sie tym wczesniej chce pic pije chce jesc niech je. Kiedys duzo pila teraz mniej niewiem od czego zalezy. Za to kache pije w nocy z 2-3 razy tez niewiem czemu zaczela znowu

reklama
napisałam i mi wszystko zniknęło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Joluś - normalnie powiedziałabym, że Igi dużo pije i zbadałabym mu cukier, ale po poście madzik, stwierdzam, ze to moja Zośka mało pije! Ale kiedy więcej nie chce, to nic nie zrobię. Waży trochę ponad 10kg, a pije: rano max 160ml mleka, wieczorem dostaje tyle samo, ale zawsze zostawia, czasem wypije 100ml..., poza tym woda/rozcieńczony sok/herbatka nie wiem dokładnie ile, ale teraz jak jest chłodniej, może z 200ml w ciągu dnia, a może nawet nie... podajemy jej, ile chce, tyle pije. W upały wiadomo - więcej.

Madzik bardzo madrze napisane, tez tak slyszalam..
jednak moj Niunio pije duzo mniej. mleka moze ok500ml a herbatki to moze 100ml i to nie codziennie

ale dziewczyny mam inny problem. moje dziecko nic nie chce jesc, cokolwiek mu ugotuje to zje dwie lyzeczki i pluje.
ryz z jablkiem i cynamonem, makaron z maseliem i cukrem, marchewke na gesto z ziemniaczkiem, kurczak gotowany z ziemniaczkim, nawet rosolu ostatnio nie chce
mleko owszem wypije i zje kaszke ale czy to mu wystarczy?

Madzik uspokoiłaś mnie :* Będę dalej obserwowała, jak coś to zgłoszę to lekarce przy najbliższej wizycie.

Andzia widocznie wystarcza. A Ty gotujesz specjalnie dla niego czy je posiłki razem z Wami??

Jolek Oli w porównaniu z Igorkiem to pije bardzo mało, wody wypija dziennie 150- 200 ml, mleko na wieczór 160 ml oraz cycek kilka razy dziennie (3-4) i wieczorem.

nie miksuje mu, On juz dosc dlugo je kawalki
a gotuje mu raczej osobno bo my wstyd sie przyznac ale jemy zbyt tlusto i smazone:-(

Andzia, a może za często dostaje jedzenie i nie zdąży zgłodnieć? Jakieś przekąski między posiłkami zjada? Może trzeba to ograniczyć? Nie wiem gdzie indziej może być przyczyna.

reklama
je tak raczej nie w ustalonych godzinach ale srednio co 4 godziny, czasem zje jablko, czy banana albo danonka i tyle, moze w odpowiednim watku ktos napisze fajny przepis jaki serwujecie waszym maluszkom:-)