reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Skoro coś pije, to chyba nie jest tak źle. Nie wiem, jak często jeszcze go karmisz. Ale stopniowo wycofuj poszczególne karmienia i jeśli nie będzie chciał pić mm z kubeczka, to może podawaj mu inne pokarmy (kaszki, owsianki itp) na mm.
Ja bym chyba tak zrobiła na Twoim miejscu, nic innego nie przychodzi mi na myśl.

reklama
Majeczka właśnie dlatego też nie wiem czy go odstawiać, mi to nie przeszkadza,że On cyca, ale wydaje mi się,że pokarmu mam coraz mniej:-:)-(

Ainka ja tez mam mniej.. w ogole to roznie to bywa - raz mniej, raz wiecej mleczka jest.. czasami sie martwie tez, bo Pola je nieduzo innych rzeczy. Ale po ostatnim wazeniu okazalo sie, ze nie jest zle, idzie ladnie swoim 'torem centylowym' :-p Widocznie je tyle ile chce,,,musi i to jej wystarcza..

Ania100 a moze jakis niekapek?

U nas jajko tez juz cale potrafi zjesc :-)

i w ogole to taka cwaniara mala co sama tylko chce jesc tzn. jak ja jej cos podaje do dziubka to i tak wyjmnie obejrzy i dopiero sobie wlozy i tak kazdy kes.

A jedza wasze pociechy jeszcze w nocy? U nas dokladnie co 3 godz pobudka na mleczko i nie da sie oszukac woda czy zageszczonym mleczkiem przed spaniem.

julisia co 3 godziny dalej? o jaaa

u nas odkąd mały śpi w swoim pokoju, albo śpi całą noc :tak: albo maksymalnie jedna pobudka. :happy:

julisia Lenonek mleczko dostaje jeden raz w nocy, w środkowym karmieniu ;) tak, to woda.
aina jak cycusiowanie ci nie przeszkadza, to nic na siłę. ja jedynie próbowałabym przekonywać Jaśka jak nie do butli to do niekapka. ja wypróbowałam 3 zanim zasmakował jej ten 360 stopni. każde maleństwo ma inne potrzeby. moja Lenona np za cycusiami nie tęskni. sama sie nie domaga, a jak jej dam gdy są pelne, to pociumka, poprzytula sie i za chwilkę są lepsze zajęcia ;))) u mnie nałożyło sie to z nowym zasypianiem. od kiedy zasypia sama, bez bujania, bez noszenia i bez cycusia w buzi, zmieniły sie też automatycznie potrzeby cycusiowe nie tylko na sen ale i cały dzionek.

reklama
no właśnie, pewnie sam go odrzuci jak będzie gotowy.
choć synus moje koleżanki ma juz półtora roczku i nie może żyć bez cycusia :) a co on z nim robi ;))) trzymając go w buzi przechodzi z jednej strony mamy na drugą, próbując przy tym wstawać ;))) szalony :D