reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
agacio mam nadzieję, że maluch zacznie jeść, ja też bardzo się przejmowałam, gdy Lenek nie chciał jeść. ale daj mu szansę, napewno nadrobi zaleggłości!

hope, maja cycus górą, cycuś najlepszy na wszystko :)

agacio apetyt na pewno wróci, a wiem co przezywasz bo mój Oli też miał takie okresy, teraz odpukać nawet ładnie je.

bra ja tez tak uważam, ze cycus najlepszy na wszystko:)

Julisia u nas to wygląda tak
5-6 butla 180ml mm
9-10 120 gr do 190 gr jogurt albo jakieś owoce z biszkoptem czy musli.
11-12 butla 150 ml - 180 ml mm
14- 15 Obiadek 150 gr do 200 gr
17- 18 Podwieczorek owoce albo twarożek czy jogurt (w zależności co było9 na śniadanie)
20 300 ml mm + 6 miarek kaszki
22 ( nie zawsze) 180 ml mm

Pomiędzy dostaje jakiegoś chrupka czy płatka ryżowego aby sobie podrapać dziąsła.

julisia u nas:

ok 7 cycuś + 120 ml mm
ok 10 kaszka łyżeczką z 5 miarek + 1/3 słoiczka owocu
ok 13 obiadek - ilościowo ok 200-220 gram
ok 16 podwieczorek- i tu różnie , np.kromka chlebka z masełkiem i owoc
przed 19 kolacja, 210 ml kleiku ryżowego w butli
pierwsze przebudzenie w nocy, tj ok 23, najpóźniej 0 1:30 120 ml mm
później w nocy tylko woda

Hope
u nas podobnie, z tym, ze Pola popija wode - glownie ze wzgledu na problemy kupkowe, czasami ziolka jej zaparzam do niej, ale rzadko i nie dosladzam.
Powiedz mi jak wygladaja te 3 posilki Jagodowe - mniej wiecej ilosciowo i jakosciowo?? Pola je, ale nie wiem czy wystarczajaco aby uznac to za taki wlasnie schemat..

Maja to czy je wystarczająco pokaże prędzej waga niż miarka ;-):-) Jeśli regularnie przybiera, to znaczy, że je tyle ile potrzebuje.

Trudno zmierzyć ile konkretnie je Purchawka, bo dostaje jedzenie na oko, ale jeśli jest to słoiczek, to nie więcej niż 130 ml. Potem włącza jej się system zaciśniętej buzi i odwróconej główki ;-)

Najchętniej je kawałki palcami, oprócz trzech posiłków wciąga różności w międzyczasie, głównie z mojego talerza. Paluszka chrupnie, chrupka, banana połowę, possie mandarynkę, pół ziemniaczka, jogurtu kilka liźnięć itd.

u Was też faza na plucie?:cool: najpierw magazynowanie, potem plucie i cwana mina czekająca na kolejną porcję, albo zaskoczenie- bo połknięcie zamiast plucia:-p

reklama
Na szczęście plucia nie odkryła :-D Za to wkłada wszędzie paluszka, tego ważnego, wskazującego, dzisiaj wsadziła mi do kawy celem skosztowania, potem w kotleta, także muszę mieć oczy dookoła głowy bo nigdy nie wiem gdzie ten palec dosięgnie i wyląduje :sorry: