reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
Tego sie obawiam własnie no ale nie wiem już co począć:confused2: chciałabym żeby młody wogóle nie pił z butelki.... a on z tej 0-3 ciągnie:confused2:

Nie mam pomysłu.... a próbowałam już sama mu z kubka dawać to jest zalany cały moment!

ja daję mu najczęściej po jedzeniu blw, jak wszystko jest usyfione, to mi nie robi różnicy czy jeszcze kubek poleci z piciem.Ale śmiesznota jest- bo napije się ładnie, a ja już od razu się podniecam- "ślicznie, brawo" a juniorek zrobi chytrą minę, zarechocze, przyłoży kubek do ust i bam - rzut kubkiem w dal:-D

dziewczyny poradźcie jeszcze co by tu zrobić żeby Franek się nauczył pić z czegokolwiek innego niż z tej butelki:sorry:

Przystawiłam małego do cyca wieczorem i dalej to samo ściągam mleko w nadziei że jeszcze się mu odmieni ale daję mu trzy dni jak nie będzie chciał to koniec karmienia...

Chyba coś w sobie ma ta butelka:eek: Bo ze słomki to już wyższa szkoła jazdy no nie. Kubek taki z ustnikiem też nie będzie:confused2:

reklama
jak dałam ostatnio Tymkowi picie ze słomki, to się na mnie spojrzał jak na wariata i olał słomke :p chyba nie ten czas jeszcze, albo moje dziecko mało zdolne ;-)