reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Bombelq, ja tylko dałam pół łyżeczki kaszki do 100 ml wody, wlałam to do butli, dodałam wody ile trzeba i wsypałam mleko. Zeby tylko porcja glutenu była.

Majowa, u nas jest tak:
ok 4-5: mleko 180 ml
ok 9-10: mleko 180 ml lub kaszka ok 120 ml
ok 12-13: obiadek 190g, ale zdarza się że jest mleko 180ml
ok 16: owocki albo deserek 130 g, albo mleko jeśli w obiedzie był jakiś nowy składnik, a jeśli o 13 było mleko to tu na pewno jakiś słoiczek owocowy:)
ok 20: mleko 180 ml

majowa mamusiu u nas to wygląda tak:

ok 8 po przebudzeniu: 120 ml mm
ok 11 soczek lub owoc
ok 12 120 ml mm
ok 14 obiadek- połowa słoiczka popita ok 50 ml mm
ok 16 120 ml mm
ok 19 150 ml mm z kaszką

w nocy cycuś co dwie godzinki ;)

ale mała te 120 ml w ciągu dnia często wypija na dwie raty, ta nasteona po ok godzince.

Bra to w nocy nadrabia brak cycusia w dzień chyba, że tak co 2 godziny wstaje ;-)

Idę rozdeptać banana trochę i zobaczymy co młody na to.

marzenko byc może tak jest :) ale ja oprócz niedospania nie mam nic naprzeciwko, każdy powód do przytulasków dobry :-D

Bra widzę że moja mała je podobnie tzn mleko ok 120 ml pije a już się bałam że tak mało jak patrzę na Julka i Kubusia że po 180 ml ale to chopaki to muszą mieć więcej siły :))
Majowa u nas tak :
ok 5 -150 ml mleka
ok 8- 120 ml mleka
ok 11-120 ml mleka
ok 14-obiadek max 130 g mały słoiczek ale rzadko zje cały jak mało zje dopija mlekiem
ok 17-deserek po nim też nie wytrzyma 3 godzin czasem po godzinie trochę mleka już pije
ok 19.30-przed snem mleko w zależności ile piła wcześniej od 100 ml do 130 ml max
:)))

Spojrzalam na ten schemat zywienia raz jeszcze - to z Gerbera i faktycznie w 6 m-cu: 10 g przecieru-zupy jarzynowej z gotowaneym mieskiem, a od 7 m-ca do 10 : 15 g. (+ pol zoltka co drugi dzien..) Pozniej pisza 20 g....
( lub ryba zamisat miecha 1 -2 razy w tygodniu.)
Natomiast produkty zbozowe jak biszkopty, sucharki itp to od 10 m-ca.

Polcia dzisiaj znowu pogardzila kaszka, byla to 4 czy 5 proba.. :/
Pozniej dalismy jej wsadzic lapki do miski z kaszka i wszystkoooooo bylo kaszka! I Pola tez byla kaszka!
Cos tam se wsadzila do buzki z raczek, ale niewiele...
Bylo to przed kapiela (tzn prysznicem- bo Pola bierze prysznic codziennie :)) ), wiec.. dalismy rade domyc.

Wczesniej natomiast calkiem ladnie zjadla jabluszko starte z banankiem. :p

bra mam jeszcze biało-niebieskie z Nuk, to wyobraź sobie jak wyglądają:-D Ale chyba az taką estetką nie jestem:sorry: i śmigam zupki takimi.

Hope no tak Jagódź mądra, matka zżera chrupki, to młode boi się ,że zacznie zupki mu wcinać więc woli nie kusić matki i zjeść samo w spokoju:-D Spryciula

reklama