reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
Bombelq, ja tylko dałam pół łyżeczki kaszki do 100 ml wody, wlałam to do butli, dodałam wody ile trzeba i wsypałam mleko. Zeby tylko porcja glutenu była.

Majowa, u nas jest tak:
ok 4-5: mleko 180 ml
ok 9-10: mleko 180 ml lub kaszka ok 120 ml
ok 12-13: obiadek 190g, ale zdarza się że jest mleko 180ml
ok 16: owocki albo deserek 130 g, albo mleko jeśli w obiedzie był jakiś nowy składnik, a jeśli o 13 było mleko to tu na pewno jakiś słoiczek owocowy:)
ok 20: mleko 180 ml

majowa mamusiu u nas to wygląda tak:

ok 8 po przebudzeniu: 120 ml mm
ok 11 soczek lub owoc
ok 12 120 ml mm
ok 14 obiadek- połowa słoiczka popita ok 50 ml mm
ok 16 120 ml mm
ok 19 150 ml mm z kaszką

w nocy cycuś co dwie godzinki ;)

ale mała te 120 ml w ciągu dnia często wypija na dwie raty, ta nasteona po ok godzince.

Bra to w nocy nadrabia brak cycusia w dzień chyba, że tak co 2 godziny wstaje ;-)

Idę rozdeptać banana trochę i zobaczymy co młody na to.

marzenko byc może tak jest :) ale ja oprócz niedospania nie mam nic naprzeciwko, każdy powód do przytulasków dobry :-D

Bra widzę że moja mała je podobnie tzn mleko ok 120 ml pije a już się bałam że tak mało jak patrzę na Julka i Kubusia że po 180 ml ale to chopaki to muszą mieć więcej siły :))
Majowa u nas tak :
ok 5 -150 ml mleka
ok 8- 120 ml mleka
ok 11-120 ml mleka
ok 14-obiadek max 130 g mały słoiczek ale rzadko zje cały jak mało zje dopija mlekiem
ok 17-deserek po nim też nie wytrzyma 3 godzin czasem po godzinie trochę mleka już pije
ok 19.30-przed snem mleko w zależności ile piła wcześniej od 100 ml do 130 ml max
:)))

Spojrzalam na ten schemat zywienia raz jeszcze - to z Gerbera i faktycznie w 6 m-cu: 10 g przecieru-zupy jarzynowej z gotowaneym mieskiem, a od 7 m-ca do 10 : 15 g. (+ pol zoltka co drugi dzien..) Pozniej pisza 20 g....
( lub ryba zamisat miecha 1 -2 razy w tygodniu.)
Natomiast produkty zbozowe jak biszkopty, sucharki itp to od 10 m-ca.

Polcia dzisiaj znowu pogardzila kaszka, byla to 4 czy 5 proba.. :/
Pozniej dalismy jej wsadzic lapki do miski z kaszka i wszystkoooooo bylo kaszka! I Pola tez byla kaszka!
Cos tam se wsadzila do buzki z raczek, ale niewiele...
Bylo to przed kapiela (tzn prysznicem- bo Pola bierze prysznic codziennie :)) ), wiec.. dalismy rade domyc.

Wczesniej natomiast calkiem ladnie zjadla jabluszko starte z banankiem. :p

bra mam jeszcze biało-niebieskie z Nuk, to wyobraź sobie jak wyglądają:-D Ale chyba az taką estetką nie jestem:sorry: i śmigam zupki takimi.

Hope no tak Jagódź mądra, matka zżera chrupki, to młode boi się ,że zacznie zupki mu wcinać więc woli nie kusić matki i zjeść samo w spokoju:-D Spryciula

reklama