reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

no ja daję też kalafiorowe obiadki Emci
ale pamiętam jak miałam mała Vi i pisałam na forum list. że jadła kalafiorek to dziewczyny mi pisały że w pl jest po 7 albo 8 miesiącu już dokładnie nie pamiętam.. i że nie powinnam dawać bo wzdęcia i te sprawy ... ale i tak dawałam bo jej smakował a wzdęć nie miałą
a Wy piszecie że są od 4 to w szoku jestem ...;-)

reklama
Ja sobie wypisałam ze słoiczków Hipp, Gerber i Bobovita co jest po 4tym miesiącu:
warzywa: brokuły, szpinak, ziemniak, marchew, por
owoce: banan, gruszka, jabłko, winogrono, morela, owoce leśne, jagody, brzoskwinia, porzeczka, malina, dynia, śliwka :)

Kamcia widzisz wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie :-D

Muszę poszukać tego poradnika, bo ja też przecież paczkę z bobovity dostałam.

Kalafior jest w zupce jarzynowej od 4 miesiąca, ale nie pamiętam której firmy. U nas był jedzony, smakował.

W warzywach po 4 miesiącu jest też seler i pietruszka.

Kupiłam 1-e ciasteczka z hippa po 7m-cu, które podaje się jako kaszka po 5. Zrobiłam eksperyment 1 ciastko rozpuściłam w moim mleku a potem dodałam do połowy deserka marchew-jabłko. Zjadł wszystko, a teraz czekam na ewentualne reakcje.
Ziemniaków, kalafiora, dyni i brokuł jeszcze nie podawałam. Planuję w tym tyg. ugotować dynię :-)

W tym poradniku jest napisane,że gruszka od 6tego miesiąca a ja miałam jakiś słoik na którym było napisane,że od 4tego (chyba z Gerbera).

Ja dziś zaserwowałam Igorowi na obiad kalafiorka i mięsko z kurczaka (delikatny kurczak z Gerbera). Wcinał i krzyczał że chce jeszcze. Pies wyczuł zapachy i kręcił się koło młodego z nadzieją,że coś mu skapnie.

reklama
A ja się pochwalę moją zupką, a co :-p Ugotowałam dla nas krupnik, odlałam wywar (jeszcze nie przyprawiony), zmiksowałam z ziemniakiem, marchewką, pietruszką i selerem i podałam Purchawce :-) Jeszcze nic nie jadła z takim zachwytem :-)

Chwalipięta :-D:zawstydzona/y::-p