reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
basiekk, ja dziś właśnie taką działkową marchew ugotowałam i blenderem rozdrobniłam na jednolitą, lekką masę. Ostatnio Maja jadła delikatną marchewkę z bobovity i pisało na opakowaniu, że zawierała troszkę ryżu. Ale dziś zrobiłam samą marchewkę.

my narazie ostrożnie z wprowadzaniem, owoce sobie darujemy póki co... był ziemniak, była marchew i jutro może chapsniem marchewke z ziemniaczkiem ... wszystko zajadane ze smakiem ... kaszka malinowa ulubiona też!

Basiek jeśli chcesz zachować jak najwięcej witamin ugotuj marchewe na parze, zupełnie inny smak ma i jest pyszniasta ... a taka swojska to już na 100% z butów wyrywa :)

jaipur poki co chyba jesteś skazana na przeciery, ale możesz np wyłożyć juniorowi troche przecieru na stoliczek i niech łapkami sprawdza konsystencje, niech sam ta upaprana łapką trafi do buzi itd... chyba dobre wprowadzenie do blw ... no i wszystko łyżeczką podawaj niech uczy sie memłać.

Dziewczyny moje dziecko oszalało... Igorowi odechcialo sie jesc z butelki chociaz je prawie od pierwszego miesiaca zycia. Zadna butelka mu nie pasuje i wszystkie posilki je tylko z lyzeczki, daje mu dwa razy kleik dzis marchewke dostanie nie wiem co mu jeszcze dawac bo mleko z lyzeczki to tylko rozlewa

jaipur ja nawet nie wiedziałam, że istnieje cos takiego jak blw :)
ciekawa sprawa, ale wymaga samodyscypliny :) nie jestem pewna, czy chciałoby mi się sprzątać i myc wszystko po każdym posilku :) ale pomyslę :)

Warzywa można też rozetrzeć łyżeczką na drobnym sitku a owoce skrobać łyżeczką do kawy.

Jaipur jak ty liczysz, dziecko skończy 4 miesiące nie 3 :-D I nie skończy jeszcze, bo miesiąc nie ma 4 tygodnie jak się niektórym wydaje :-p

Jaipur :-D może się nie znam, ale moja mała urodziła się 22 maja i 22 czerwca skończyła m-c, 22 lipca - dwa mieszki, 22 sierpnia - trzy, a 22 września 4 miesiące .
Dzięki dziewczyny za rady:-) Już za dwa dzionki klusek dostanie marchewę :-D

22 września będzie miała 4mce, co nie znaczy,że je skończy tylko zacznie:-D a 22 października zaczyna 5,czyli kończy 4:)

jezu ale upierdas jestem ha ha

Ostatnia edycja:
reklama