reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Lwiapaszczka ja nie zauważyłam zmiany w kolorze... Ale u mnie Igor zjada tego wszystkiego takie ilości,że może nie mają wpływu na kolor kupki.

Bra no to gratulujemy pierwszego jabłuszka.

U mnie dziś Igor posmakował pierwszego dania z mięskiem.. Też mu smakowało. Zjadł najwięcej z tych wszystkich posiłków do tej pory

reklama
Jaipur zgadzam się w 100%, to jest takie cudowne przeżycie, że chyba napiszę hymn pochwalny o karmieniu piersią :-D, a tak na poważnie moja też ostatnio się często budzi w nocy na papu i ja też idę do niej zadowolona, ona się wtula, obejmuje cycusia dwoma rączkami, a ja się rozpływam normalnie :-)

Kamcia bo cycuś jest the best :-D

Jolek widać, że prawdziwy facet Ci rośnie:-) mięcho musi być :-D

Ostatnia edycja:
bra, moja tak samo. Jadła dziś marchewkę i chwytała łapkami za łyżkę, brudząc przy tym ręce. Jak sięgałam po kolejną porcję do miseczki, to kopała nóżkami z niecierpliwości. W sumie zjadła 3/4 słoiczka i bałam się dać jej więcej, a Ona chciała.

Moja też jak pije, patrzy mi w oczy tak słodko, ale ostatnio zaczęła mnie przygryzać. Zębów nie ma, ale jak zaciśnie to boli okropicznie.

U mnie też jest podgryzanie :) Dziewczyny mój mały wczoraj zwymiotował mi po mieszance mleka modyfikowanego i mojego i dziś na moim mleku ulewa mi co wcześniej nigdy się nie zdarzało i nie zjadł dużo. Jutro idę do lekarza na szczepienie, to zapytam czy to przypadek czy coś może być nie tak ale co Wy na to?

adiaps mogło to być z przejedzenia (mleko modyf ponoć bardziej syte)
albo to samo co u nas było że mała miała zalegającą flegmę i takie gęste mleczko jej się pokleiło i nie mogła tego przełknąć i też zwymiotowała a póxńiej kilka razy ulała..

możesz spytać lekarza , ale myślę że nic poważnego

U nas największym powodzeniem cieszy się morela. Po prostu szał ciał, nagada się przy jedzeniu morelek aż uszy bolą :-D Jutro ruszamy z dynią :tak:

Laski pewnie pomyślicie, że melepeta ze mnie:-D, ale niestety taka prawda, ale powiedzcie mi jak mam podać kluchowi marchewkę. Mam na działce swoją i co mam ją ugotować a potem zblenderować ?? Czy zetrzeć na drobniutkiej tartce bez gotowania, żeby witamin nie straciła?? Oświećcie mnie ciemnotę bo kluch pojutrze kończy 4 mieszki i chciałabym jej marchew zaserwować, tylko ciemna masa nie wiem jak :-D

Basiekk raczej gotowaną na początek

Hope
kurde to ja też muszę mojemu dać.Jak Karolq napisała,że jaj mała dostała wysypki po kaszce z morelami to u nas słoiczek z morelą dalej stoi nietknięty . Dziś jedliśmy jabłuszko z jagódkami :-p Igorito krzyczał o więcej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
biasiekk Twoja mała kończy jutro 3mieszki:) nie 4:)
marchewkę to ugotuj i wrzuć do blenderka, albo innego ustrojstwa

dzisiaj pediatra mi powiedziała,że jak chce wprowadzać jedzonko, to..żeby darować sobie te deserki, bo to to je każde dziecko, tylko zacząć od warzyw. A jak chce dawać owoce to w proporcji 2 do 1(czyli 2 porcje warzyw na 1 owoców), przed wszystkim warzywka, najlepiej zupka warzywna z kaszką manną.I tak myślę jak tu wprowadzać metodą BLW,ale na razie nie mam pomysłu