reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

mój mleka 120 ml wody + 4 miarki, czasem zje 150 ml wody i 5 miarek, kaszkę podaję z łyżeczki, 70 ml wody i 2 łyżki stołowe kaszki i to czasem wystarczy a czasem popije 60-90 ml mleka, dziś na obiad zjadł niecały słoiczek zupka krem z warzyw (groszek, kalafior), raczej mu nie smakował, raz sama ugotowałam marchewkę z ziemniakiem to się popłakał więc chyba woli słoiczek :(

reklama
ja jutro ma dentystę, więc kupiłam sinlac na czas mojej nieobecności i znieczulenia. dzis jej podam na probę, zobaczymy czy zasmakuje ;)))

Wlasnie to jest roznie mojej mamie pediatra kazal dawac po 3 miesiacu. Ja zaczelam probowac jak mala miala 3,5 miesiaca jest wszystko ok teraz dopiero morele cos jej nie pasuja. A daje jej rano kaszke z lyzeczki pozniej kolo 10 deserek okolo 12 zje kaszke z butli kolo 14-15 obiadek kolo 17 kaszke z butli i kolo 19-20 kaszka z lyzeczki je dosyc czesto ale tez dalej ulewa choc odkad je bardziej geste posilki jest lepiej

Daje mleko i tam dosypuje kaszke zeby zagescic. Pediatra kazala dac geste posilki i sprawdzic czy mmniej ulew no i do tego espumisan caly czas narazie jest lepiej ulewa ale delikatnie

My póki co tylko cycowi :-) I w sumie jakoś mi się nie śpieszy:-)
Jakby nie to, że wracam do pracy to najchętniej bym przynajmniej do 6 miecha tylko na cycku pociągnęła. Jak kluska skończy 4 mieszki to coś jej podam, ale na razie tylko do zasmakowania, a nie jako stały posiłek.

Co ja mam zrobic jak ona na kaszce co ja mleko dodaje to az rzyga a na wode nie dopiero teraz sie skapnelam i przygladnelam temu zawsze jak dostanie z mlekiem to szaleje a tak to nie jest najgorzej

Byłam dzisiaj w rossmanie po słoiczki bo dostałam pocztą paczkę z hippa i w niej były kupony promocyjne na słoiczki. Kupiłam kilka różnych i niedługo będziemy się bawić w nowe smaki :D Junior zje kilka łyżeczek a mama albo siostra resztę :D

reklama