reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Ja też nie wiem. Czasowo to z nim różnie bywa...
Ale mam powód do zadowolenia. Wczoraj Babcia przywiozła Mikiemu PIERWSZĄ MARCHEWKĘ HIPPa i zjadł na raz 3/4 słoiczka i to łyżeczką, a dziś skończył :) widać marchewka lepsza od jabłuszka :-D

reklama
Dziewczyny proszę o pradę
Dopadła mnie grypa jelitowa ledwo żyję:-(, czy mogę normalnie karmić małego bo sama nie wiem co mam robić,żeby się teraz od mnie nie zaraził

paula ja też przez to przechodziłam świeżo po szpitalu-wszyscy w domu mieli jelitówkę. Zadzwoniłam do znajomej położnej i ona powiedziała mi,że mam karmić,bo dziecko dostaje przeciwciała z mojego organizmu,ale starać się jednocześnie często myć ręce,nie całować i nie chuchać prosto w buziaczka-tak samo jeśli chodzi o rodzeństwo. I nic nie powinno małemu być
A jeśli mogę coś poradzić,to najlepsze w takich przypadkach są te leki osłonowe,co daje się dzieciom przy antybiotykach typu: acidolac, lacidofil itp. Także łykaj sobie.

Mój M wczoraj kupił młodemu dwa bobofruty. Dałam mu jabłko-malina,ale nie smakował mu:-Dkwasił się niemiłosiernie i wypluwał. No nic-Gabi wypije;-)
A jeszcze jedno-waszym dzieciaczkom też kupka się zatrzymuje po kaszce? Bo jak ja dam małemu to 2-3 dni kupy brak. A jak dostanie jabłuszko,to go rusza;-)

mój po kaszce ok, bez zmian,
jak mu dałam w ramach posiłku słoik marchew z ziemniakiem 125 g to starczy? czy powinien coś zjeść jeszcze?

Kamcia my mamy te butelki i niestety mlody nie chce z nich pić, z nuka i z lovi tez nie, jak mu dzisiaj podawałam swoje mleczko bo miałam zamrożone z czerwca to strasznie sie krzywil i wszystko wypluwał. Może mu nie smakowało, nie wiem. Jutro ściągne swojego troche i zobaczymy jak zareaguje.
a jaki masz smiczek?? bo z 1 nie uciągnie juz , potrzebne są 2

paula mozesz karmic dalej z grypą:tak:

małe przeszła flegma więc jutro podam znów mleczko z kaszką :-)

Mój mały ciągnie smoczka 1. Pediatra powiedziała, że lepiej 1 jeśli chce dalej karmić piersią. Młody zaciągnął dopiero kiedy podałam mu moje mleko i teraz stopniowo dolewam mu modyfikowanego. Muszę przyznać, że bałam się, że skończy się na łyżeczce ale w końcu zaciągnął.

reklama
A mój mleka z butli dalej nie chce i koniec. Tak układa język że nim wypycha smoczek i nie ma siły. Cycek to cycek i nie daje się oszukać. Ale ostatnio dałam mu trochę mleka łyżeczką i pomijając syzyfową pracę bo tak to nam ze dwie godziny by zeszły to jadł ładnie i otwierał paszczę. Dzisiaj kupiłam kleik ryżowy i trochę poodciągałam swojego i dam mu ociupinkę i zobaczymy jak pójdzie. Muszę wiedzieć czy jest jakaś alternatywa dla cycka bo w aktualnej sytuacji to nawet do gina nie pojadę bo jak trafię na kilka kobiet to nie zdążę na karmienie.

A mój ancymon mnie do szału doprowadzi tym gapieniem się w trakcie jedzenia. Pociągnie z jednej piersi dosłownie ze 2-3 minuty i potem często koniec. Najgorzej, że teraz jak zaczęłam trochę odciągać to z tej drugiej piersi z której nie jadł potrafię odciągnąć ledwie z 10 ml. I zaczynam się poważnie martwić czy nie mam zaniku pokarmu przez te jego fanaberie. I do tego słabo przybiera. Dzisiaj go zważę, ale przez ostatnie 2 tyg nie przybrał nic. Jak dzisiaj okaże się, że dalej waga stoi to będzie kiepsko bo to prawie 3 tygodnie...