reklama
Emi my się kręcimy głownie wokół jabłek i bananów. A więc albo sam bananek lekko rozgotowany, samo jabłuszko zarówno podgotowane jak i na surowo, chrupki+jabłko+banan, musik z jabłek i bananów, kleik ryżowy ze startym jabłuszkiem teraz wyglądam już gruszek i morelek lub brzoskwin ale nie ma jeszcze za ciekawych, szczególnie gruszki narazie takie mało apetycznie wyglądające. Niestety zestaw wygląda monotonnie ale młodemu to smakuje. Czasami próbuję urozmaicić menu i kupuje jakiś gotowy z innych owocków ale dziecko nie jest zadowolone, je bez apetytu i czsami pluje Mam nadzieję że gruchy będą mu smakować bo w soczkach je uwielbia. Możesz spróbować zrobić kisielek (jeszcze nie próbowałam) z soku i mąki ziemniaczanej albo widziałam przepis na mleczny kisiel, przekładaniec ryżowo-owocowy, koktajl mleczno-owocowy.
dzięki ania_77 za odpowiedź. Widzę, że generalnie serwujemy maluszkom to samo . Ja parę dni temu znalazłam nawet ładne gruszeczki i Maćkowi baaardzo smakowały.
Jak zrobiłam mu jabłuszko z banankiem ( troszkę podgotowane) to baaardzo mu smakowało ale zaczął dziwnie ulewać. Nie wiem czy to kwestia banana czy poprostu miał takie dni?
Jakie dajesz Marcinkowi chrupki?
Jak zrobiłam mu jabłuszko z banankiem ( troszkę podgotowane) to baaardzo mu smakowało ale zaczął dziwnie ulewać. Nie wiem czy to kwestia banana czy poprostu miał takie dni?
Jakie dajesz Marcinkowi chrupki?
Lena też jest amatorką flispów i ile potem mycia buzi i rączek : ale warto ;D no i przy kupowainu warto zwrócić uwagę na skład tych chrupek,najlepiej zeby były bez soli i innych dodatków,tylko sama kukurydza.
dominika2000
Fanka BB :)
Mam pytanie czy któraś dawała już swoim pociechom surowego banana
reklama
dominika2000
Fanka BB :)
Ithildini żadnych sensacji nie było, bo ja wczoraj pierwszy raz dałam małemu, ale jak do tej pory nic mu nie jest to myśle, że go zaakceptował. Pytam się z tego względu bo czytałam na innych wątkach, że dziewczyny gotują banany przed podaniem i lekko spanikowałam, ale jest ok!