reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie, pytania i porady :)

Jak usypia w czasie karmienia to poraznilam nosek i sie bodzil a jak sie juz najdl to nic go nie ruszylo- wysiagala i juz spal 3-4 godziny
A jak spal to nie budzilm go- bo jak spi czyli NIE GLODNY

reklama
jeśli podczas karmienia przysypia to rozkładam jej paluszki u stópek i się budzi natomiast jeśli śpi to nie ma potrzeby budzić na jedzenie moja nieraz prześpi w nocy 7 godz a na wadze przybiera dobrze tylko rano piersi pełne

My kupujemy kaszki,ktore juz sa gotowe po wymieszaniu z woda. Ulubione kaszki mojego smyka to kaszki z Hippa, przewaznie bananowa oraz z Milupy.

Ja dawałam synkowi kaszki na moim mleku odkąd skończył 5 miesięcy do 11 miesiąca.
Jakie wnioski dla siebie wyciągnęłam - następnym razem kupię laktator elektryczny :p.
Karmiłam rok i 2 miesiące, teraz już nie karmię, po tym jak przestałam dawać kaszki na swoim mleku zaczęłam je robić na sinlacu, bo nie mieliśmy pewności czy mały może na zwykłym modyfikowanym,
po otrzymaniu zgody alergolog jak skończył rok zaczełam mu dawać kaszki bobovity z mlekiem modyfikowanym, niestety po miesiącu zaczęły się problemy z alergią, najpierw przeszliśmy na HA a teraz robię kaszki na bebilonie pepti, jesteśmy w trakcie sprawdzania bo ciągle nie wiadomo do końca czy to mleko. Mamy dużo szczęścia bo synek w wieku 16 miesięcy zaakceptował kaszki na bebilonie co się podobno dość rzadko zdaża.

A Krystian wmiotował po Isomile :(, za to bebilon polubił.
Trudno dyskutować z gustem dziecka, najlepiej spróbować kilka mlek (bez uprzedzeń) i zobaczyć które zaakceptuje.

Zamierzam zacząć ściągać pokarm i karmić moją córcię z butelki (jak będę musiała gdzieś wyjść). Wiem, że można chyba sterylizować butelki w mikrofalówce. Ale jak to się robi? Czy któraś z Was stosowała taki sposób?

Zamierzam zacząć ściągać pokarm i karmić moją córcię z butelki (jak będę musiała gdzieś wyjść). Wiem, że można chyba sterylizować butelki w mikrofalówce. Ale jak to się robi? Czy któraś z Was stosowała taki sposób?

Kupiłam specjalny sterylizator Avent do mikrofalówki, bardzo przydatny. Sterylizacja trwa tylko 8 minut. Osobiście polecam - niezłe ułatwienie, naprawdę. Z tego, co wiem, jest też takowy z Canpola.

reklama
Sterylizator do mikrofalówki? Czy po prostu sterylizator mikrofalowy? Ja nie chciałabym wydawać dodatkowych pieniędzy. Mam zwykłą kuchenkę mikrofalową i chciałabym ją do tego celu wykorzystać :) .

Do góry