reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie, pytania i porady :)

Moja corka to akurat upodobala sobie naj bardziej bananowa kaszke lub owoce lesne i robie je zawsze na gesto np. na sniadanko a wieczorem przed snem przed cycusiem to robie jej w butelce taka plynna i wlasnie ta zwykla mleczno ryzowa :)

reklama
irlandia na samym początku pani doktor przepisała nam (sojowe oczywiście) mleko ProSobee a Lena tak srednio to polubiła a potem pani doktor przepisała nam właśnie Isomil2 i to smakuje prawie identycznie jak to wcześniejsze ale jest słodsze więc Lenie odpowiada :) . Zyczę powodzenia w prowadzaniu nowych pokarmów i żeby Olo nie miał żadnego uczulenia :) .

No wcale się nie dziwię! Te mleka dla dzieci są OCHYDNE! Piję nutramigen żeby zastąpić mleko w diecie jest wstrętny!!! Rozumiem każdego malucha któremu próbuje sie to wcisnąć. Ja nawet nie próbuję, bo już widzę jak Olo tym pluje. ;D
Dzięki za info! Mam nadzieję, że czasem coś podpowiesz, bo widzę, że Lenka ma problem z alergią. Trzymam kciuki, żeby jednak to kiedyś minęło!
Pozdrawiamy!

irlandia też próbowaiśmy ,całkiem niedawno, nutramigen i doszłysmy z Leną do tego samego wniosku ,okropienstwo :p ja dodałam sobie nutramigen do ciasta (babka) ;D wyszło dobre bo sobie posłodziłam ;) Lena nadal ma jakąś wysypkę,kłopot w tym że nie mam pojęcia na co ??? .jakby co to oczywiście pytaj,jak bedę wiedzieć to odpowiem :) .

belgrano pisze:
A jak myslicie warto karmic z obu piersi naraz? Tzn. o troche z 1 i 2? Czy lepiej jedną a do końca?

Jeśli żona chce karmić dziecko piersią to koniecznie naprzemiennie, bo jeśli karmi się z obu piersi na raz (przy jednym karmieniu) to piersi produkuja coraz mniej pokarmu i w końcu będzie jej brakowało. To najszybszy sposób aby stracić pokarm.
Każda z nas miała podobne problemy jak Twoja żona - to przechodzi, wszystko się normuje, życzę powodzenia i nie zniechęcajcie się tymi początkowymi trudnościami. Karmienie piersią daje dużo radości (jak juz w końcu przestanie boleć  :) ) i jest bardzo wygodne i noce są bardziej przespane  :D

Na piersi dobra jest Pentanol Maść (tam jest napisane, która jest na brodawki) albo czysta witamina A, podobno smarowanie swoim własnym mlekiem leczy ranki.

Pozdrowienia dla Żonki i dużo zdrówka dla Kruszynki!

ja karmię z tej piersi która jest pełniejsza a jak skończy z jednej to daję jej drugą żeby chociaż trochę ściągnęła jak na razie to sie nie kończy wydaje mi się że mam dużo bo nieraz tryska
a masowanie to pomaga w wypływie pokarmu

beata8422 pisze:
ja karmię z tej piersi która jest pełniejsza a jak skończy z jednej to daję jej drugą żeby chociaż trochę ściągnęła jak na razie to sie nie kończy wydaje mi się że mam dużo bo nieraz tryska
a masowanie to pomaga w wypływie pokarmu

tak beatko, dobrze robisz, ważne jest, żeby jedną pierś "wyjeść" do końca a nie po troszkę z każdej  :)

pozdrawiam

reklama
Do góry