reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie, pytania i porady :)

tez miałam taki problem, zaczełam karmić Ritke na leżąco i pomogło a do stanika wkładałam pieluche tetrowa żeby nie leciało z drugiej piersi w nocy do obu miseczek i jakos przetrwałam terz mała ma 3 miesiące i problemu nie ma piersi nie sa już takie ogromne , nosze jedynie wkładki i to przez cały dzien i jest ok.

reklama
witajcie
ja mialam identycznie :) czasami musialm nadmiar pokarmu sciagac laktatorem aby bylo mniejsze cisnienie. na pocieszenie powiem ze po 3 m-cach wszystko sie uregulowalo i teraz jest super. Borys umie pić i sie nie krztusi a piersi same się wyregulowały pozdrawiam

czy mozecie opisac kiedy wracalyscie do pracy i czy nadal karmilyscie piersia? Ja wracam dopiero w listopadzie ale zastanawiam sie jak to bedzie wygladac?

ja wróciłam do pracy jak moja Dominiczka miała nie całe 7 miesięcy:dry: bo musiałam:wściekła/y:.... zanim wyszłam do pracy dawałam cyca pod moją nieobecność dostawała butelkę , obiadek itp. a jak wracałam to znowu cycuś... i tak to jakoś leciało :tak:..
karmiłam rok i 2miesiące i karmiłabym dalej ale zaszłam w kolejną ciążę i lekarz mi doradził bym przerwała ponieważ wcześniej poroniłam:-(....
głowa do góry jakoś to będzie:tak:

Spotkalam sie z opinia, dziecko ktore zjada podczas jednego karmienia piersia dosyc pokarmu nie powinno jadac czesciej niz co 2,5-3godziny. :szok:Pisze o tym chocby Tracy Hogg 'jezyk niemowlat' i w 'usnij wreszcie' tez jest taka opinia. Ale niestety moja malutka o tym nie slyszala! Chce cycac co 2 godzinki, czasami co godzine. Nie jest juz takim malutkim dzidzusiem (ma juz prawie 3 miechy) i chcialabym zeby pomalutku chocby w nocy zaczla dluzej sypiac.Znam mame ktorej dzidzio jest w tym samym wieku i w nocy budzi sie co 4 godziny!!!!:angry:

Jak czesto karmicie swoje maluszki????
Czy sa jakies metody zeby wydluzyc przerwy pomiedzy karmieniami (chociaz o 5 minutek:-))????

hmm a moze ona wcale nie jest glodna, po prostu wola Cie do siebie bo pewnie jak ja nakarmisz to od razu odkladasz? sprobuj moze sie z nia troche pobawic przed podaniem piersi, moja kiedy skonczyla 3 miesiace nagle chciala czesciej i czesciej jesc, wczesniej ja karmilam i odkladalam do lozeczka, budzila sie, karmienie, spanie, ale po 3 miesiacu znudzilo jej sie takie zycie, i po prostu troche sie z nia bawilismy i karmienia sie ustabilizowaly tak mniej wiecej na co 3-4 godzinki a nocki przesypiala cale, przed pojsciem spac moze tez porzadny spacerek to ja troche zmeczy i powinna lepiej spac :)ale z kolei pamietaj ze nie ma rguly, moze tak trawi szybciutko i juz :) ale nie wydaje mi sie zeby byla glodna juz po godzinie, a jak dlugo je?? mozesz tez wkladac ja do wozeczka i zabierac np do kuchni kiedy cos robisz zeby Ciebie widziala i powinna byc spokojniejsza:)

witam. od 8 tygodni karmie piersia. julka je w roznych odstepach czasu: 2 lub 3 godziny ale potrafi rowniez jesc co godzine. nie glodze sie i widze ze mleczko jest biale. moi tesciowie "zartuja" ze trzeba malej nagotowac kaszy i bedzie najedzona (uwazaja ze za czesto je). czy to wogole mozliwe zeby mleko bylo malo pozywne?

witam. nie jestes sama. moja julka tez potrafi jesc co godzine. i wcale sie tym nie przejmuje. przeciez karmi sie na zadanie prawda? w nocy jednak potrafi przespac 5 lub 7 godzin. ale zazwyczaj budzi sie co 3. nie przejmuj sie wiec jesli twoj bobas jest zadowolony :)

reklama
tak tyle ze moj lekarz powtarzal.. na zadanie ale nie czesciej jak co 2 i pol godziny ;-)bo przyczyna wtedy nie lezy na pewno w glodzie dziecka;-)

Do góry