reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

reklama
moja 3 tygodnie temu wazyla rowne 5 kilo, a teraz nie wiem ale dupencje ma ciezka jak z olowiu:)) w poniedzialek ide do pediatry i szczepienie od razu bedzie z glowy to pewnie na zawal zejde jak sie dowiem ze wazy z 6 kilo...

to ja mam niezla kluche....w 7 tygodniu 6,5 kg....przytyla 3kg
To niezła waga! Rośnie jak na drożdżach. Karmisz piersią czy modyfikowanym?

malutka80 na moje oko ładnie przybrał, to mój nawet takiego przyrostu nie osiągnął na tym etapie co Twój synek. Dziecko niby przez miesiąc powinno przybrać 700-1000g.

moja jak karmie piersia, to zazwyczaj sciaga z obu, a jak butla(z moim mlekiem ) to potrafi zjesc od 100 do 190-taka ma rozbieznosc, ale srednio 140-150. Je co 3 godzinki w dzien, w nocy co 4-5 od jakiegos czasu.
W pt na wizycie byla wazona i wyszlo 4310-waga urodzeniowa 2970(najnizsza 2800), wiec jest juz niczego sobie kluska:)

mała mi i zgadzam się z krakowskimi pediatrami, że w drugim miesiącu dziecko powinno przybrac od 700 do 1000g :-)
...22.00 90 ml
23.00 100 ml...
...może już się najadł i pośpi cokolwiek... ściągam dalej...

hehehe nie taka klucha:D choc przybrala ladnie
:)
moj wazyl po urodzeniu wiecej hehehe, ale rozbieznosci z tymi naszymi szkrabami, ja to bym sie takiego dwa kilo cos tam bala pewnie ruszyc moj to taka bambaryla, ze od poczatku sie go czlowiek nie bal nosic i przewijac

reklama
Do góry