reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

Moja kumpela ma syna który nic tylko butla 5 razy dziennie a dodam, że ma 3 lata... tak go kretyńsko nauczyła bo wybrzydzał jak zaczęła wprowadzać nowe produkty i żeby sie nie męczyć dawała mu to co mu podchodziło bez problemu czyli butle i efekty są jakie są.

Lolisza, u mojej siostry było podobnie z najstarszą córką, z tym że ona miała wtedy dwa lata. Teraz ma trzy i je wszystko. Ale i tak na tle swojej młodszej siostrzyczki jest niejadkiem, bo ta młodsza to istny odkurzacz :-D I miała tak od urodzenia... Cóż. Wracając do tej starszej - z dnia na dzień przestała akceptować inne jedzenie niż butelke, i to tylko rano i na wieczór.
Przerażona siostra leci z nią do pediatry a ta mówi: je dziecko? Ona, że je, ale dwa razy dziennie, i to po dwie duze flachy kaszy na raz, a nic poza tym i w innych porach nie chce. Pediatra: no to jak je to dobrze. Jak przestanie jeść to będziemy się martwić. Przejdzie jej. I rzeczywiście - samo przeszło :-) Ale siostra cały czas próbowała jej coś dawać innego, nie było tak, ze dawała butlę z lenistwa...

Ostatnia edycja:
reklama
Mój Franek jak miał 5 tygodni, to ważył 4290. Od wyjścia ze szpitala(czyli w 4 tygodnie) przybrał 900 g, więc nie jest źle. Zobaczymy za tydzień,jak pójdziemy na szczepienie. Ale czuję,że będzie około 5 kilo

Mój synek przybrał w dwa miesiące 1840 kg i urósł 7 cm.Urodził się z wagą 2840,potem w szpitalu spadł do 2660 kg i teraz mamy 4500 kg.Karmiony piersią,ale mam zamiar wprowadzić jedną butlę ze sztucznym po kąpaniu.

Olka tydzień temu przy szczepieniach mierzyli, ale nie po krzywiznach, tylko wzdłuż i wpisali, że ma 56 cm. Rozbawiło mnie to, bo położna go mierzyła 3 tygodnie wcześniej i miał 59, hehe. Waga była w zeszłą środę 4625g.

ja zmierzylam za pomoca sznurka a potem sznurek za pomoca linijki :)

wczoraj na obiad zaryzykowalam kurczaka curry w sosie kokosowym, ostre bylo jak diabli i maly zdrow, uffff

po jakim czasie jak bym sobie lampke winka lub piwko wypila moge karmic???

reklama
Do góry