reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

No bo dzieć jak głodny bo przyśnie dłużej, to nadrabia kalorie, a jak wcześniej się obudzi to zje mniej. Więc różnie bywa.

reklama
Łukasz wypija 90-120ml, chociaż czasem się mu zdarzy wypić też tylko 60ml ale wtedy szybciej robi się głodny.

Ida u nas na mleku modyfikowanym odpukać jest bardzo dobrze. Na razie nie wiemy co to kolka i mam nadzieję że tak pozostanie. Problemów z kupą nie ma (robi 2 dziennie przeważnie). Bączki puszcza sobie bez problemu, nie płacze przy tym ani nic.

Ostatnia edycja:
moja mloda potrafi zjesc cyc+90 i nieraz dorabiam 60 jeszcze, a jak za dlugo wyciagam cyc to koszulke mi chrupie:ppp a tak na serio to jak zje taka konska dawke to potem np cyc+30 lub 60 starcza, a ile razy? w nocy co 3-3.5h a w dzien roznie. przed spacerm(lub ogolnie wyjsciem) i nawet jak powrot za 30min to po powrocie jesc!!!

A mój mógłby jeśc i jeśc. Ostatnio w nocy jakby dłużej śpi, to po przebudzeniu tak fajnie cyca, że szok. Po prostu je, nie memla mi cycka, nie robi sobie z nich smoczka, a je.
Wszystko mu smakuje, Debridat jak mu podaje, to też się doczekac nie może, aż się trzęsie przed kolejną dawką :-)
Ilościowo nie wiem ile je, ale cycki na razie produkują tyle co trzeba, jak coś ściągnę, bo śpi np., to za chwilę muszę tym ściągniętym dokarmic po cycku. Zjada wszystko, czy to 60 czy 120 :-)

Mój na chwilę obecną waży 5300g a urodził się 3970 ( a nie 3800 jak podawałam, bo jak się okazało mężowi podali w dniu porodu inna wagę a wszędzie na wypisach ze szpitala jest 3970g, nieźle się pomylili, gdyby Łukasz nie był podobny do męża to jeszcze mogłabym podejrzewać że może to nie moje dziecko a dziewczyny która ze mną równocześnie rodziła.). Łukasz ma już prawie 2 miesiące i na dzień dzisiejszy przybrał 1330g - to chyba nie za dużo.. wydaje mi się,że powinien już więcej ważyć,no ale z początku miał problemy z przybieraniem i pani doktor powiedziała że tego już nie nadrobi.

reklama
Do góry