reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

sugar, ja pekate piersi mam tylko po 8 godzinach niekarmienia :-( Pawel jak sie nie naje, to ryczy, a jak doje, to od razu spokojny.Mysle, ze w jego przypadku to nie lakomstwo, ale wciaz malo mleka w moich piersiach...

Ciekawa sprawa ta Calma.

Wlasnie metoda 7/5/3 odciagnelam 30 ml...

reklama
Ja 60ml po karmieniu, dużo? mało?

Nie dajcie się naciągnąć Medeli. Twierdzą, że ich produkty trzeba sterylizować w specjalnych woreczkach- drogich po byku. Terefere. Wielorazowy woreczek pękł mi za pierwszy razem, a zasada działania taka sama jak w innych sterylizatorach parowych. Zresztą w listopadzie sami wprowadzają swój sterylizator parowy. Ja mam Aventa i nadaje się doskonale.

Ja 60ml po karmieniu, dużo? mało?

Nie dajcie się naciągnąć Medeli. Twierdzą, że ich produkty trzeba sterylizować w specjalnych woreczkach- drogich po byku. Terefere. Wielorazowy woreczek pękł mi za pierwszy razem, a zasada działania taka sama jak w innych sterylizatorach parowych. Zresztą w listopadzie sami wprowadzają swój sterylizator parowy. Ja mam Aventa i nadaje się doskonale.

Ja mój laktator Medeli "sterylizuje" we wrzącej wodzie w garnku :-D hehe nie mam sterylizatora.

Hehe, ja też Medelę Mini Electric, a wygotowałam raz, przed pierwszy użyciem, a teraz myję płynem i szczotką do butelek. Czasem zapomnę nawet wrzątkiem przelać i też żyjemy! Widzę ze mam z Dziulką podobne podejście... ;-)
Jak ściągam z obu cyców to na raz mam jakąś setkę, czasem ciut więcej, czasem ciut mniej.
Mała dostaje coraz więcej mieszanki.... Szkoda trochę :-( Jak czytam jakie z niektórych dziewczyn mleczarnie są, to aż zazdroszczę!

Ostatnia edycja:
Ja butelki i laktator,fride itd.. gotowałam przez pierwszy miesiąc życia małego w garnku, a teraz myje wszystko wodą i zwykłym płynem do naczyń, a potem przelewam wrzątkiem z czajnika.Dziś w nocy padł rekord ściągania - razem z dwóch piersi ściagnęlam 200 ml.

Onesmile - ściąganie - nawet jak nic nie leci(ważny jest ten ruch ssania), częste przystawianie(potem prawdopodobnie juz nie będziesz musiała tak często),herbatka na laktację(ja akurat piję BIoMio,wcześniej Hipp-ale dla mnie ta pierwsza czyli MioBio lepsza.Co do Herbapolu to meżowi Panie w aptece powiedziały,że wycofali ).Raz piłam Karmi ,ale małego bolał po nim brzuszek,natomiast innym razem przetestowałam Lecha bezalkoholowego i super podziałał i małemu nic nie było(tylko ja odgazowalam i nie było zbyt smaczne)Jeśli masz możliwość - zorganizuj sobie jeden wieczór tak,że np napijesz się pół lampki wina czerwonego albo i nie (chodzi o wyluzowanie się,tylko potem nie karm dziecka)ale koniecznie weźmiesz ciepły prysznic a na piersi gorący strumień i zrobisz masaż całych piersi z ciągnięciem,poszczypywaniem sutków.Odpręż się i nie myśl,że masz mało mleka-pomyśl - zaraz,wieczorem,jutro będzie go dużo i koniecznie odpocznij.Liczy się pozytywne myślenie,nie wiem czemu tak jest ale coś w tym jest,że laktacja zaczyna się w głowie kobiety-nie stresuj się kochana :-)

Sugar - 4 rano a Ty na forum,hehe no ładnie.Pewnie nocne karmionko bylo.:-D

Ostatnia edycja:
Co do Herbapolu to meżowi Panie w aptece powiedziały,że wycofali ).

Raz piłam Karmi ,ale małego bolał po nim brzuszek,natomiast innym razem przetestowałam Lecha bezalkoholowego i super podziałał i małemu nic nie było(tylko ja odgazowalam i nie było zbyt smaczne

laktacja zaczyna się w głowie kobiety-nie stresuj się kochana :-)

Ja piję tę z Herbapolu... Czemu ja wycofali?!?!?!?!
No moją Justynkę też po Karmi brzuch bolał - i nawet dwie zielone kupy były!Coś w tym chyba za dużo chemii jest. Muszę spróbować z tym Lechem.

A z tą laktacją to chyba masz rację ze tu najbardziej psychika wyluzowana potrzebna. Idę się "luzować" przy pakowaniu... Ech. Buziaki! :-*

reklama
Dobranocka kurcze no to nie wiem o co chodzi z tym Herbapolem,tak babki powiedziały,ale dlaczego i czy faktycznie to prawda to nie mam pojecia.W każdym razie mąż szukał we wszystkich aptekach i nigdzie nie znalazł.

Do góry