reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

sugar, ja pekate piersi mam tylko po 8 godzinach niekarmienia :-( Pawel jak sie nie naje, to ryczy, a jak doje, to od razu spokojny.Mysle, ze w jego przypadku to nie lakomstwo, ale wciaz malo mleka w moich piersiach...

Ciekawa sprawa ta Calma.

Wlasnie metoda 7/5/3 odciagnelam 30 ml...

reklama
Ja 60ml po karmieniu, dużo? mało?

Nie dajcie się naciągnąć Medeli. Twierdzą, że ich produkty trzeba sterylizować w specjalnych woreczkach- drogich po byku. Terefere. Wielorazowy woreczek pękł mi za pierwszy razem, a zasada działania taka sama jak w innych sterylizatorach parowych. Zresztą w listopadzie sami wprowadzają swój sterylizator parowy. Ja mam Aventa i nadaje się doskonale.

Ja 60ml po karmieniu, dużo? mało?

Nie dajcie się naciągnąć Medeli. Twierdzą, że ich produkty trzeba sterylizować w specjalnych woreczkach- drogich po byku. Terefere. Wielorazowy woreczek pękł mi za pierwszy razem, a zasada działania taka sama jak w innych sterylizatorach parowych. Zresztą w listopadzie sami wprowadzają swój sterylizator parowy. Ja mam Aventa i nadaje się doskonale.

Ja mój laktator Medeli "sterylizuje" we wrzącej wodzie w garnku :-D hehe nie mam sterylizatora.

Hehe, ja też Medelę Mini Electric, a wygotowałam raz, przed pierwszy użyciem, a teraz myję płynem i szczotką do butelek. Czasem zapomnę nawet wrzątkiem przelać i też żyjemy! Widzę ze mam z Dziulką podobne podejście... ;-)
Jak ściągam z obu cyców to na raz mam jakąś setkę, czasem ciut więcej, czasem ciut mniej.
Mała dostaje coraz więcej mieszanki.... Szkoda trochę :-( Jak czytam jakie z niektórych dziewczyn mleczarnie są, to aż zazdroszczę!

Ostatnia edycja:
Ja butelki i laktator,fride itd.. gotowałam przez pierwszy miesiąc życia małego w garnku, a teraz myje wszystko wodą i zwykłym płynem do naczyń, a potem przelewam wrzątkiem z czajnika.Dziś w nocy padł rekord ściągania - razem z dwóch piersi ściagnęlam 200 ml.

Onesmile - ściąganie - nawet jak nic nie leci(ważny jest ten ruch ssania), częste przystawianie(potem prawdopodobnie juz nie będziesz musiała tak często),herbatka na laktację(ja akurat piję BIoMio,wcześniej Hipp-ale dla mnie ta pierwsza czyli MioBio lepsza.Co do Herbapolu to meżowi Panie w aptece powiedziały,że wycofali ).Raz piłam Karmi ,ale małego bolał po nim brzuszek,natomiast innym razem przetestowałam Lecha bezalkoholowego i super podziałał i małemu nic nie było(tylko ja odgazowalam i nie było zbyt smaczne)Jeśli masz możliwość - zorganizuj sobie jeden wieczór tak,że np napijesz się pół lampki wina czerwonego albo i nie (chodzi o wyluzowanie się,tylko potem nie karm dziecka)ale koniecznie weźmiesz ciepły prysznic a na piersi gorący strumień i zrobisz masaż całych piersi z ciągnięciem,poszczypywaniem sutków.Odpręż się i nie myśl,że masz mało mleka-pomyśl - zaraz,wieczorem,jutro będzie go dużo i koniecznie odpocznij.Liczy się pozytywne myślenie,nie wiem czemu tak jest ale coś w tym jest,że laktacja zaczyna się w głowie kobiety-nie stresuj się kochana :-)

Sugar - 4 rano a Ty na forum,hehe no ładnie.Pewnie nocne karmionko bylo.:-D

Ostatnia edycja:
Co do Herbapolu to meżowi Panie w aptece powiedziały,że wycofali ).

Raz piłam Karmi ,ale małego bolał po nim brzuszek,natomiast innym razem przetestowałam Lecha bezalkoholowego i super podziałał i małemu nic nie było(tylko ja odgazowalam i nie było zbyt smaczne

laktacja zaczyna się w głowie kobiety-nie stresuj się kochana :-)

Ja piję tę z Herbapolu... Czemu ja wycofali?!?!?!?!
No moją Justynkę też po Karmi brzuch bolał - i nawet dwie zielone kupy były!Coś w tym chyba za dużo chemii jest. Muszę spróbować z tym Lechem.

A z tą laktacją to chyba masz rację ze tu najbardziej psychika wyluzowana potrzebna. Idę się "luzować" przy pakowaniu... Ech. Buziaki! :-*

reklama
Dobranocka kurcze no to nie wiem o co chodzi z tym Herbapolem,tak babki powiedziały,ale dlaczego i czy faktycznie to prawda to nie mam pojecia.W każdym razie mąż szukał we wszystkich aptekach i nigdzie nie znalazł.

Do góry