reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
Dobranocka Ty dajesz swojej malej to mleczko Humany 1 plus ??? Daje jeszcze ktoras z was je swoim malenstwom?? Na serio wydluza to sen dziecka,warto je kupic?? Bo ja uzywam Bebilonu obecnie i zastanawiam sie nad zmiana teraz...

Ja mam dzis mega dola, bo caly czas probuje moja laktacje rozkrecic i niewiele nam z tego wychodzi. Przesiedzialam dzis 4 godizny prawie non stop z Małym raz na jednym, raz na drugim cycu, po czym skapitulowalam i dalam sztuczne i wydudlil 80 mil...Wieczorem siedzialam 1.5 godziny i poki co maz go od godziny nosi i spiewa mu, zeby nie ryczal. Ostatniej nocy spalam 4 godziny, w dzien kimnelam sie godzinke. Jutro maz pojedzie po Karmi i moze uda mu sie dostac herbatki laktacyjne, bo ja juz naprawde nie wiem co robic.
Czytam jakies rozne opinie poloznych, konsultanktow i wypowiedzi na forum i wszedzie pisza,zeby czesto przystawiac/sciagac. Czy ktoras z Was tym czestym przystawianiem wymusila wieksza laktacje???Ja w zeszlym tygodniu non stop wisialam na laktatorze i nie pomoglo. Teraz po kilkugodzinnym maratonie na cycach nie mam juz sily na laktator. Moze sciagne cos przed pojsciem spac, moze uda mi sie w nocy. Blagam, doradzcie, bo ja juz watpie w mozliwosci mojego organizmu...

onesmile - Ja rozkrecilam laktacje odciagajac pokarm wg schematu 7,5,3-czyli kazda piers najpierw 7 min,potem 5, potem 3. W tym czasie w zasadzie nie karmilam piersia(problemy z przystawieniem) tylko odciagnietym mlekiem z butli. Jak zaczelam karmic piersia, to po karmieniu nadal odciagam(coraz rzadniej-bo coraz mniej mi sie chce i coraz bardziej szkoda czasu, ale min.2xdz) wg schematu5,5dwa cykle po 5 min na kazda piers).
Dodatkowo pilam herbatke bocianek(4-5 x dz) i butle wody dziennie. Herbatke odstawilam, bo moja mala zbyt luzne kupki po niej miala.Slyszlam, ze swietna jest herbatka mlekopedna Herbapolu.
Jak sie zawezmiesz,to Ci sie uda. Tylko glowa do gory i sie nie poddawaj!

A ja mam nawał, zastój i doję się rewelacyjną Medelą.
Dziś dostałam Calmę- straszne dziwadło, zobaczymy co z tego będzie...

napisz cos wiecej o Calmie, jak ja przetestujesz. Tez sie na nia szykowalam, na razie jednak egzamin zdaja butelki TT.Ale nadal jestem zainteresowana tematem.

Sorki, ze post pod postem-tak jakos wyszlo i nie umiem tego polaczyc:/

herbatka bocianek pomaga na laktacje.. u mnie odciaganie po karmieniu nie bardzo pomogło ale herbatlka tak! Tyle że pokarmu mam tylko na karmienia, juz nic nie sciagne potem :/
A na herbatce z herbapolu pisze że kiedys byla traktowana jako mlekopedna ale teraz nie zaleca sie jej przy karmieniu :( Moj syn miał po niej mocne i bolesne gazy i teraz dla corki nie probowałam.

Ostatnia edycja:
ja probowalam piwa ale zle zastosowalam i nic nie pomoglo:ppp ile odciagam to odciagam, leje na to, bo np teraz wieczorem z lewego odcaglam 50 jak nigdy a 3 dni prawie nic nie lecialo, za to prawy cyc byl aktywny tydzien jak nigdy a teraz prawie 15 zaledwie! juz nic nie kumam, wazne ze leci.

Kochane dziewczyny, dziekuje za rady i wsparcie. Zaraz zasiadam do sciagania wg zaleconego schematu, a jutro maz poszuka herbatki bocianek, moze bedzie w polskim sklepie, a jak nie, to poprosze mame,zeby przyslala.
Maly na noc wypil 60ml sztucznego, bilans dobowy rowne 200ml sztucznego, reszta cyce.Zobaczymy, co bedzie jutro.
dziulka-ja sprobuje jutro piwa:-)

reklama
napisz cos wiecej o Calmie, jak ja przetestujesz. Tez sie na nia szykowalam, na razie jednak egzamin zdaja butelki TT.Ale nadal jestem zainteresowana tematem.

Sorki, ze post pod postem-tak jakos wyszlo i nie umiem tego polaczyc:/
OK, na razie patrzę na nią jak na ufo jakieś... dziwoląg straszny...

Onesmile ja karmię od 19.30, dopiero teraz mąż go zabrał ode mnie, kazałam rozebrac i obejrzałam brzuszek, no pękaty jak baleron jest a ciągkle cyca szuka. Cycki miałam jak dwie armaty naładowane, a teraz takie naleśniczki, czyli ściągnął, nawet zastój ściągnął, zeszła opuchlizna i ból, ale jeszcze by zjadł. Łatwo się oszukac... to chyba jest łakomstwo, a chętnie człowiek podałby mleko sztuczne, bo myśli, że dziecko głodne. Zrobię mu glukozy, albo herbatki, bo i tak musze Lakcid rozpuścic, spróbujemy w Calmie podac ;-)

Do góry