nice-girl
Fanka BB :)
????????????
ściągasz na raz 250
????????????
szacun! Jesteś istą mleczarnia!
Mój rekord to 150 ml, a tak normalnie to nie schodzi na raz z obu cyców więcej niż 70... :-(
A myślałam, że to niewiele... Nie wiem jak Wy, ale ja tylko ściągam laktatorem, mały z piersi nie pije, tylko ten mój sciągnięty pokarm z butli. Jakby mi opróżniał piersi to bym tyle na pewno nie sciągnęła. On pije 7x po 110 ml i ostatnio już ledwo się wyrabiam ze ściąganiem. No i ja nie ściągam tak często jak mały pije, bo wtedy to też bym mniej ściągnęła.
mala_mi - ja nie mrożę pokarmu, bo mój maluch wszystko na bieżąco wciąga. No i czasem jeszcze sporadycznie zdarza się że mu podamy bebilona jak ma czasem wilczy apetyt. Ja z każdego sciągniecia do osobnego pojemnika wlewam, ale potem jak małemu wlewam do buti to często mieszam. Bo jak mi zostanie z jednego ściągnięcia 50ml to wlewam to + 60 ml z następnego ściągnięcia, bo 50 to dla niego za mało, a nie wyleje przecież do zlewu...
Natolin - to Ci zazdroszczę że mały 5 razy tylko je, też bym tak chciala,ale głodomorek jak w zegarku się domaga po 3h, na szczęście udało mi się w nocy wydłużyć czas do 4h Mieszanka na pewno bardziej sycąca, no i jak tyle chłopak zje to śpi. U mnie też po mieszance dłuzej śpi, niż po moim mleku. Ale na razie jeszcze daję radę z produkcją, ale o zrobieniu zapasów nie ma mowy. Więc w weekend jak będę na zajęciach to bebilon pójdzie w ruch.
Alergia ludzka rzecz. Ja tez jestem alergikiem i to na tyle rzeczy jestem uczulona, że ciężko spamiętać. Mam pokarmową, wdechową, skórną alergię, lekką astmę objawiającą się w pewnych sytuacjach i jakoś żyję i specjalnie mi to życia nie utrudnia. W zeszłym roku nawet z tą astmą wczłapałam się na szczyt na wysokość 5420m w Andach i dało radę Objawy mam w postaci wysypek, bólów żołądka, kataru, duszności, łzawienia oczu - więc wszystkie możliwe opcje. Więc się tym za bardzo nie przejmuj. Mój maluch też ma wysypkę na twarzy już, więc na bank alergik. No ale nic dziwnego - miał po kim odziedziczyć.
sugar- ja właśnie ściągam dlatego, że mały nie chciał piersi ssać i trzeba było butlę dać, a potem... potem tym bardziej nie dało się go przyuczyć do ssania piersi jak już w butli zasmakował.