reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

Ja awaryjnie kupie Bebilon - tzn M kupi (nie wiem jeszcze czy zwykłą 1, Nenatal czy Pepti - sie okaże po porodzie), moja koleżanka bardzo zachwala Enfamil ale dość drogi jest. W szpitalach teraz głównie są gotowe buteleczki z miesznką, można je kupić też w aptece na "wszelki wypadek" jak nie chcecie całej puszki np Nan, jest zarówno H.A. jak i zwykła 1 NAN H.A. 90ml - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl

Co do karmienia to wydaje mi się że powinnaś z mamą pogadać, tzn postawić sprawę jasno, że chcesz spróbować i to jest Twoja decyzja i zeby ją uszanowała. A nawet jak będzie uparta żeby dawać dziecku miesznke pod Twoja nieobecność to możesz stosować karmienie mieszane, tylko jak dziecko od razu przyzwyczai sie do butelki to może nie być chętne ssać pierś. Ja mam zamiar aby jedno karmienie nocne od poczatku było butelką i w wykonaniu mojego M odciagniętym wcześniej mlekiem, ale wstępnie planujemy tylko jedno, a co będzie w realu to hmm...zobaczymy

reklama
Agrafa grodki robily mi sie w mleku Humana i Milupa. Niewiem czy te mleka sa w Polsce . Wydaje misie ze warto dowidziec sie czegos wiecej na temat mieszanek by potem niezalowac. Od Milupy Filip mial tez alergie. Wysypalo go po kazdej butelce wiec stosowalismy tylko dwa dni. Napisalam noy temat w zywieniu maluszkow . Podam pozniej link jakjz beda jakies odpowiedzi. Moze tam dowiemy sie wiecej.

Muminka- ale to nie M mnie ciagnie a dziec, jak chce sie na mnie wdrapac, to czasami zlapie

ja kupie bebiko 1 i wiem ze na pewno sie przyda cale pudelko:-) A karmienie mieszane jest wtedy gdy jest pol cyca pol butli, jak dawalam raz na dwa -trzy dni butle Zosi, to lekarka to w ogole pomijala na wizytach i pisala ze naturalnie karmiona jest

A karmienie mieszane jest wtedy gdy jest pol cyca pol butli, jak dawalam raz na dwa -trzy dni butle Zosi, to lekarka to w ogole pomijala na wizytach i pisala ze naturalnie karmiona jest

To się tyczyło sytuacji Madlein, która pisała że będzie chciała jak najszybciej na uczelnie wrócić a to się wiąże ze zjazdami, więc prawdopodobnie co drugi weekend poza domem i jak przez ten okres opieke nad dzieckiem bedzie sprawować tylko mama i tylko mieszanką to jest to już sporo takich karmień, my w szpitalu do granic bezpieczeństwa wstrzymujemy się z mieszanką jeśli mama chce karmić bo często jak dzieci spróbuja to mają potem w nosie mleko mamy. I wg zasady "diety" maluchów są opisane "tylko pierś", "mieszanka", "mieszane-dokarmianie", "mieszane-dopajanie" i jako dokarmienie traktujemy już 2 butelki mieszanki na dobe, jeśli jest tylko jedna uznajemy jeszcze że to za karmienie naturalne.

a ja nastawiam się na karmienie piersią i o żadnych mieszankach nawet nie myślałam... a może jednak warto gdyby coś poszło nie tak.

reklama
Ja karmić piersia bardzo chce, ale mam wrażenie czytając wątki już rozpakowanych, że sama za 3 miesiące założe temat "Katorga matek karmiących" i on będzie najczęściej przeze mnie odwiedzanym :) To oczywiście w ramach żartu bo mam zamiar walczyc co by sie nie działo i jak by sie krew nie lała, chociaż mam cichą nadzieję że tak źle nie będzie i karmienie piersią będzie moją pasją :)

Do góry