reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

Alicja, słonko, ja czytałam gdzieś, że karmienie mieszane moze powodować takie sensacje, bo brzuszek dzidzi musi trawić raz lekkostrawne mleczko mamy a potem bardziej ciężką mieszankę, ale nie pamiętałam gdzie to znalazłam.
po konsultacji ze swoim lekarzem na temat tych gazów mojej córy i wrzasku przy tym, dowiedziałąm sie że tak na początku po prostu najczęściej jest, zanim się zaadaptuje układ trawienny dzidzi i najlepiej przeczekać, albo spróbować herbatki z kopru...ale chyba któraś z was pisała, ze przy tej herbatce były skutki odwrotne??? mąż kupił Plantex Duo, ale nie wiem czy pić...(a w aptece jeszcze powiedzieli, zeby dziecku dać a nie samemu pić, :O
słuchajcie, co bym ostatnio nie czytała, wszędzie piszą, zeby żadnych diet przy karmieniu piersią nie stosować - nie chodzi o odchudzające, ale o jedzenie wszystkiego normalnie jak leci...

reklama
Alicja, słonko, ja czytałam gdzieś, że karmienie mieszane moze powodować takie sensacje, bo brzuszek dzidzi musi trawić raz lekkostrawne mleczko mamy a potem bardziej ciężką mieszankę, ale nie pamiętałam gdzie to znalazłam.
po konsultacji ze swoim lekarzem na temat tych gazów mojej córy i wrzasku przy tym, dowiedziałąm sie że tak na początku po prostu najczęściej jest, zanim się zaadaptuje układ trawienny dzidzi i najlepiej przeczekać, albo spróbować herbatki z kopru...ale chyba któraś z was pisała, ze przy tej herbatce były skutki odwrotne??? mąż kupił Plantex Duo, ale nie wiem czy pić...(a w aptece jeszcze powiedzieli, zeby dziecku dać a nie samemu pić, :O
słuchajcie, co bym ostatnio nie czytała, wszędzie piszą, zeby żadnych diet przy karmieniu piersią nie stosować - nie chodzi o odchudzające, ale o jedzenie wszystkiego normalnie jak leci...

Ja właśnie też czytałam, żeby jeść normalnie, tylko jak jeść wszystko jak później dziecię pół nocy męczy się z bólem brzuszka :(

powiedzcie mi co zrobic bo moja mleczarnia produkuje okreslona ilosc mleka i ni huhu wiecej, a chcialabym. sciagam 2x30 z kazdego cyca za kazdym razem (2razy dziennie), czasem bylo wiecej, ale tak to z reguly wlasnie po 30 albo lewy cyc daje 40 a prawy 25-30.

fakt- moja mloda chyba ma to co powinna bo po moim mleku nie wola o wiecej i wazy juz 4100 , moze tak ma byc? w koncu kazde cycki sa inne:p

Ostatnia edycja:
Alicja ja podaje enfamil, do kupienia tylko w aptece, dosyć drogie, ale podobno bardzo dobre jakościowo mleko. może spróbuj?
mała mi przestań się dołować! mleko modyfikowane to nic strasznego, przekonałam się o tym i moje życie i małego wygląda lepiej :-)

Alicja - mi też położna mówiła że jak się karmi cyc+ butla z modyfikowanym to prowadzi to czesto do niestrawnosci, bo dziecku cięzko przetrawic 2 rozne typy mleka. Nie wiemczy dajesz butlę osobno,czy przystawiasz i potem dopajasz butla. Jeśli dajesz modyfikowane od razu po karmieniu piersią to spróbuj zrobić tak, że parę karmień pod rząd tylko butla z modyfikowanym (np. w nocy) a z piersi wtedy ściągasz laktatorem, a potem, np w dzień, kilka karmien pod rząd cyc+ butla z Twoim ściągniętym mlekiem. Wtedy zmniejszysz to mieszanie się różnych typów mleka i może to pomóc maluszkowi. A jak nie to popróbuj inne firmy, ale nie zniechęcaj się zbyt szybko, bo tak jak ktoś pisał może maluszek musi się oswoić z nowym mlekiem i troche na poczatku pomarudzi a potem będzie ok. Jeśli po Toim mleku mu nic nie dolega to moim zdaniem raczej nie jest to alergia. U mnie to jest właśnie tak, że po moim mleku mały ma najczęściej jazdy - wymioty, wysypka. Wczoraj wieczorem taką jazdę miał, że w nocy dawałam mu już Bebilona bo nie miałam siły słuchać tych jego lamentów (mimo że miałam swoje mleko) i po jedzonku zasypiał jak aniołek. Podejrzewam że winowajcą były naleśniki (mleko+jajka). Ehhh... juz czasem się zaczynam zastanawiać czy całkiem na modyfikowane nie przejsc, bo jak patrzę jak mały cierpi to już nie mam siły...

Efa....no ladnie....a ja sie wlasnie zastanawialm jak to jest ze ubranka juz sa male na dlugosc...czyli to mozliwe ze tak rosna te dzieciaczki....
Powiedzcie mi , czy karmiac cycem jecie chleb? taki normlany?...bo moja chyba po nim ma kolki

Ale dzisiaj się zdziwiłam: Oluś na moim mleczku przybrał od wyjścia ze szpitala 1210g! W 3 tygodnie i 4 dni dobił do wagi 4050g i wzrostu 59cm (z 53cm przy urodzeniu). Wow!

Oluś rośnie jak na drożdżach! :) Kiedy byłaś na pierwszej wizycie lekarskiej? I sama postanowiłaś pójść czy z przychodni ktoś był?

Efa pięknie Oluś rośnie. Nie sądziłam, że na długość tak szybko może tyle cm przybyć.
Ja dziś zważyłam Laurę na 2 wagach i wyszło mi, że waży ok 3800g, a 15.10 wychodząc ze szpitala ważyła 3030g.

reklama
Do góry