reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
lolkak, z tego co gdzieś wyczytałam to jogurt naturalny można podać w 11 m-cu życia dziecka.

Roxi niektózy juz podaja zwykły jogurt. Moja je te misiowe jogurciki i szczerze mowiac one sa chyba na normalnym jogurcie mleka krowiego. Taki pic. Niedługo zacze myslec nad naturalnym ale jak juz sezon na owoce. Jak sie skonczo nowalijki to zaczynam gotowanie. Choc nie powiem tak leniwa sie zrobiłam ze ciagle lece na słiczkach. Wkoncu one sie skoncza jak mała bedzie np na sniadanie jadła jakas nanapeczke, paróweczki, jajeczka itp.

Ja ostatnio też się nad kwestią jogurtów zastanawialam, bo np. są sloiczki po 6 miesiącu właśnie z jogurtem naturalnym na bazie mleka krowiego, więc wychodzi na to, że mala ilośc nie zaszkodzi :confused: tym bardziej, że nie wydaje mi się co by ten jogurt w sloiczkach jakąś specjalnie obniżoną zawartość bialka mial albo coś. DAWIDOWE podobnie jak Ty czekam na sezon owocowy i wtedy będę szaleć ;-)

dawidowe, wiem że niektórzy podają :) ja to strasznie w tyle z rozszerzaniem diety wiec napisałam tylko to co przeczytałam na stronie Hippa:

"Oprócz posiłków mlecznych Twój maluch powinien już także otrzymywać owoce i soki oraz dania warzywno-mięsne. Ciekawym urozmaiceniem diety Twojego dziecka mogą być desery mleczno-owocowe Owoce & Jogurt HiPP BIO - znakomite połączenie delikatnego jogurtu i ekologicznych owoców. Produkty te zawierają jogurt, który jest odpowiedni dla dziecka już po 6. miesiącu. Pamiętaj jednak, że zwykły jogurt możesz podać swojemu szkrabowi dopiero po ukończeniu 11. miesiąca życia."

A przy moim tempie rozszerzania diety to Patryk chyba zje jogurt jak skończy 3 lata ;)

dziewczyny czy wy macie jakies wytyczne odnosnie co od kiedy wprowadzac, bo czytam czytam i sie glupsza robie, poprosze o pomoc, plizzzz
i co z tym z tym zotkiem, 1/2 co drugi dzien do obiadku, tylko, wtedy obiadek bezmiesny czy jak???
help help help!!!!

to ja czegoś nie czaju z tym jogurte.
Skoro jest w deserkach po 6 mies. i mozna go spokojnie szkrabom podawac to czym różni sie od zwyklego jogurtu naturalnego. Ten i ten zrobiony jest na bazie mleka krowiego. Czytałam etykietke deserku (bobovity) i jest tylko informacja, że zrobione z mleka :dry: czyli, że jak?
a do żóltka też nie mam zielonego pojęcia jak sie zabrać...

Makuc, rozmawiałam o tym z alergolog, różni się tym że jest etykietka "dla dzieci" i w związku z tym ma o wiele wyższą cenę. Dlatego lepiej kupić naturalny jogurt który ma jak najmniej składników i dodać do niego naturalne owoce np z kompotu, albo sezonowe.

reklama
CASS: thx :* własnie tak myślałam, że to o biznes chodzi i o nic więcej.... :/

Do góry