reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

kania, no niby nie boli ale ta jedna jest ewidentnie troszke napełniona i troche sie martwie :-( a dlaczego nie dawać mu ciumkać ? ja nie znosze laktatora wiec wydaje mi się że z dwojga złego lepiej żeby synek coś tam possał ;-) sama już nie wiem czy zostawić to tak poprostu :confused:

makuc, no to trzymam kciuki za zaprzyjaźnienie się Alutka z butelką :tak:

reklama
melduje że w nocy ładnie jadł z butelki...a dzisiaj trochę brakowało mu cycka ale jakoś sobie radzimy:-)

Roxannka każdy robi jak uważa ale jak Cię nie boli, to po co ma ciumkać i pobudzać laktację? co innego jakby była pełna i bolała? ja tak miałam i walczyłam z tym, wiesz co ściągałam po 15 ml na początku potem 10 a na koniec już po 5 i udało mi się zejść tak, że pokarmu pewnego dnia (niedziela Wielkanocna) już nie było, nawet nie wiesz jaka to ulga była dla moich piersi.... ja na okrągło miałam pełne....i strasznie bolały

Kania, dzięki :* ja zapytałam bo właśnie sama się zastanawiam czy mu jeszcze dawać. Właśnie tego rozkręcenia się boje, ale też boje się że coś tam jeszcze zostało i piersi będą nie równe :( Zobacze jeszcze jutro jak bedzie.

Rysia, oby tak dalej :)

Roxannka z tej co masz więcej i boli to spróbuj trochę ściągnąć laktatorem ( z 5 ml) aż poczujesz ulgę. Mam nadzieję że wszystko się unormuje :-)

16 dni bez karmienia Miłosza piersią...hihi udało nam się skończyć z karmieniem cyckowym bez problemu. Tego samego życzę wszystkim mamusiom które karmią piersią a zamierzają odstawić...by odbyło się tak bezboleśnie jak u nas:tak::-)

A mi w szpitalu pięknie się mleko nie zbierało jak nie mogłam małego karmić a teraz zalecenie- karmić piersią, nie podawać mm :wściekła/y: Mały zresztą najchętniej na cycku by wisiał jak noworodek, no żesz...

reklama
malutka, a dlaczego tak bardzo naciskają na to karmienie piersią ? jakbyś dawała mm i do tego jakieś picie to byłoby źle ?

Do góry