reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

reklama
Jeszcze ja karmie ,ja!!! :-) Mialam w planie karmic do 6 miesiecy ale cos mysle,ze to sie troche przeciagnie tylko ze wzgledu na brak checi z jego strony do przyjmowania czegokolwiek z butelki...no i ta jego alergia tez mnie powstrzymuje bo czuje,ze beda problemy z mlekiem..
Roxanka ja tez nigdy nie karmilam w miejscu publicznym i chocby nie wiem co to bym nie karmila gdzies na widoku,raz przy znajomej ale sama przyszla zobaczyc.wstydliwa nie jestem ale jakos nie chce ,zeby ktos na mnie patrzyl jak karmie. widoku karmiacych publicznie tez nigdy nie lubilam...:zawstydzona/y:

ja płace za 800 bebilonu 39 zł a nnawet ostanie pudełka 800 bebilonu 2 kupowałam po 30 zł wiec dla mnie taniej niz bebiko a mała od pierwzego dnia zycia na bebilonie i juz chyba jej nie zmienie

Ostatnia edycja:
właśnie nie ma :confused: dla alergika zbyt dużego wyboru nie ma niestety: bebilon pepti lub nutramigen. my jesteśmy na bebilon pepti, bo nutramigen powodował kupki z krwią. ale tak sobie teraz myślę, że nutramigen miał jakby podobną szatę graficzną, podobne literki jak enfamil, więc może to jedna firma produkuje? :errr: aż poczytam z ciekawości.
tak! dobrze kojarzyłam enfamil i nutramigen dla alergików to ten sam producent. czemu nie nazwali tego enfamil dla alergików ;-) nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Mimo,ze na noc Amelka dostaje Nan HA,to reszta i tak cyc.Nam tez lekarz powiedział,że cyc dla alergików najlepszy,no,ale po butli to spi przynajmniej 3 godziny,więc dlatego jej daję.A co do karmienia w miejscach publicznych,to przy chłopcach,jak byłam młoda,to mi nie robiło,ale teraz już bym tego nie zrobiła...no,zdarzyło się w przychodni,jak Amelka była malutka i długo czekaliśmy,ale tam jest zaciszny kącik do tego celu,a po drugie akurat tam to i tak same mamusie z dzieciaczkami,więc rozumieja,o co kaman.

Do góry